Едмон Белчев стана шампион по джудо от Национална универсиада 2019

#
13 May 2019

Свищовският студент Едмон Белчев завоюва първо място и шампионска титла по джудо от Национална универсиада 2019, която се проведе във Варна, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на СА "Д. А. Ценов". Второкурсникът от Стопанска академия, който се обучава в спец. „Бизнес информатика”, участва за втора поредна година в студентската надпревара, като през 2018 г. в София стана вицешампион.  
В тазгодишното издание на най-мащабното университетско спортно събитие, организирано от Асоциацията за университетски спорт „Академик”, участваха около 1000 студенти от над 20 университета, които се състезаваха в 12 вида спорт. Състезанието по джудо се проведе в зала на Национална спортна база „Спортпалас”, в съответствие с най-новите технически правила на Българска федерация по джудо. 
Като представител на Университетски спортен клуб „Димитър А. Ценов”, Едмон Белчев се състезава в категория 66 кг. За да се пребори за златото, младият IT специалист от Свищов се изправи срещу опоненти от Софийски университет, Академия на МВР и Русенски университет. И трите срещи завършиха с ипон чиста победа за свищовския студент.  
Едмон Белчев тренира джудо в местния спортен клуб „Джудоспорт” със старши треньор Севдан Златанов, а в УСК „Д. А. Ценов” негов треньор е ст. преп. д-р Силвия Иванова. Той е многократен вицешампион и бронзов медалист от републикански първенства по джудо за мъже, и вицешампион на балканско първенство.

 

пред Извикано

Превърнаха в бардак един известен с традициите си град С превърнат в Бардак един известен с традициите си град; С разюздана и хулиганстваща чиновническа сган, която с мощен плам разхищава, опитва се да мачка и унижава всеки, който с ПРАВО НЕ Й СЕ ДАВА; С почти разсипан и превърнат в сметище архитектурен комплекс "НОВЕ"; С пълзящо БЕЗЗАКОНИЕ, макар веднъж санкционирано от Съда:

Официална страница на FACEBOOK