Едмон Белчев стана шампион по джудо от Национална универсиада 2019

Преглеждания: 81 #
13 May 2019

Свищовският студент Едмон Белчев завоюва първо място и шампионска титла по джудо от Национална универсиада 2019, която се проведе във Варна, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на СА "Д. А. Ценов". Второкурсникът от Стопанска академия, който се обучава в спец. „Бизнес информатика”, участва за втора поредна година в студентската надпревара, като през 2018 г. в София стана вицешампион.  
В тазгодишното издание на най-мащабното университетско спортно събитие, организирано от Асоциацията за университетски спорт „Академик”, участваха около 1000 студенти от над 20 университета, които се състезаваха в 12 вида спорт. Състезанието по джудо се проведе в зала на Национална спортна база „Спортпалас”, в съответствие с най-новите технически правила на Българска федерация по джудо. 
Като представител на Университетски спортен клуб „Димитър А. Ценов”, Едмон Белчев се състезава в категория 66 кг. За да се пребори за златото, младият IT специалист от Свищов се изправи срещу опоненти от Софийски университет, Академия на МВР и Русенски университет. И трите срещи завършиха с ипон чиста победа за свищовския студент.  
Едмон Белчев тренира джудо в местния спортен клуб „Джудоспорт” със старши треньор Севдан Златанов, а в УСК „Д. А. Ценов” негов треньор е ст. преп. д-р Силвия Иванова. Той е многократен вицешампион и бронзов медалист от републикански първенства по джудо за мъже, и вицешампион на балканско първенство.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/