Единодушно приеха бюджета на община Ценово за 2020 година

Преглеждания: 185 #
12 Feb 2020

С пълно единодушие местните парламентаристи в Ценово приеха бюджетната рамка на общината за 2020 година, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на общината. На извънредна сесия беше гласуван първият бюджет за новоизбрания общински съвет. Най-важният финансов документ бе одобрен с 12 гласа „за“. След оповестяване на резултата общинските съветници и присъстващите в залата одобрително аплодираха най-важната стъпка за стабилното развитие на най-малката община в Русенска област.
„Бюджетът за първата година от мандата е добре балансиран. Ако постъпят допълнителни приходи, те със сигурност ще бъдат насочени към населените места като инвестиция за подобряване качеството на живот на местното население“, сподели кметът на община Ценово д-р Петър Петров.
Бюджетната рамка  за общината през тази година е малко над 5,5 милиона лева. Основните приходи се очакват от постъпление на наеми от земи и пасища. Общинската администрация продължава да бъде най-големият работодател. Независимо от намаления брой на деца с дофинансиране ще се запазят детските градини и основните училища. 126 000 лева от бюджета на общината ще се насочат по проект на „Красива България“ за ремонт на детската градина в Долна Студена.
Беше посочено, че общината няма просрочени и неразплатени задължения към доставчици за миналата година.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/