Единайсетокласник стана “Ученик на годината” на Търговската гимназия 

#
20 May 2019

В Аулата на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ се състоя тържествено награждаване на ученици, съгласно Правилника за дейността на училището, съобщава Юлия Величкова, заместник-директор на първото българско професионално училище. Това бе втората вълна грамоти, които се раздават, след като най-изявените към тогавашния момент ученици получиха признание още на празника на Търговската гимназия. 

Събитието започна с церемония по предаване и приемане на знамето на училището от старата и новата знаменни групи. По традиция, то бе прието „чисто и неопетнено“ от бъдещите зрелостници. 

Групата ученици, защитили международен сертификат на Майкрософт, получиха от директора Румяна Иванова своите Грамоти І степен: Александра Асенова, Валентин Ангелов, Десислава Русева, Любен Георгиев, Микаела Михайлова, Силвия Александрова, всички те – ученици от ХІ а клас, специалност „Икономическа информатика“. 

За своите успехи през годината, свързани със състезанията на СА „Д. А. Ценов“, сертификацията пред Майкрософт и първенството на Областно състезание по компютърни мрежи в град Велико Търново, ученикът Любен Георгиев Георгиев от ХІ а клас стана носител на почетното знание „Ученик на годината за 2019 г.“ на Търговската гимназия. Негова е и честта да носи знамето на училището през следващата учебна година. 

Директорът Румяна Иванова благодари на учителя, извел учениците до успешния резултат - Теодора Спасова.  

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK