Двама професори са официалните претенденти за ректор на Академията /ОБОБЩЕНИЕ/

Преглеждания: 384 #
10 Feb 2020

Двама професори бяха издигнати официално днес и са претенденти за ректор на Академията. Това стана на днешното Общо събрание на СА „Д. А. Ценов". Пред членовете на Алма матер бяха представени кандидатурите на проф. Мариана Божинова и на проф. Андрей Захариев.
Членовете на ОС избраха за председател проф. д. н. Борислав Борисов, а за заместник-председател проф. д-р Красимир Шишманов.
Преди номинациите ректорът доц. Марчевски отчете изминалите четири години. По думите му са постигнати доста неща - факт е нова структура на обслужващите звена, успехи в международната дейност, информационната инфраструктура и др., посочи ректорът. Той не избегна и слабостите - оценката на Академията за научната дейност. Най-лошото е финансовата криза, но тя се обяснява с външни фактори - размер на субсидията за един студент и постоянно намаляващия прием, зададен от държавата. Именно това ще са и предизвикателствата пред новия рекор.
Официална дата за следващото Общо събрание, когато ще бъде гласуван нов ректор на Висшето училище не бе посочена, но запознати коментираха пред Актуално Свищов, че това ще стане най-вероятно на 18 февруари.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/