Два випуска финансисти се срещнаха и отпразнуваха годишнини от дипломирането си

Преглеждания: 23 #
24 Apr 2019

Стопанска академия посрещна два випуска, дипломирали се преди 30 и преди 5 години в специалност „Финанси”, съобщифа за Актулано Свищов от пресцентъра на Висшето училище. За да отпразнуват заедно годишнините, в свищовската Алма матер се срещнаха над 100 финансисти от цялата страна. Гостите бяха посрещнати официално в аулата на Академията и бяха приветствани от проф. д-р Андрей Захариев – ръководител на катедра „Финанси и кредит” и гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Приветствие към присъстващите поднесе и доц. д-р Валентин Милинов – дългогодишен член на свищовската финансова катедрата, но и част от Випуск’1989, който чества 30 години от дипломирането си. Сред участниците в срещата от Випуск’2014, празнуващи своята пета годишнина от завършване на бакалавърското си обучение, бяха и носители на множество отличия и награди от национални форуми. В срещата участва и алумни координаторът на катедрата-домакин, гл. ас. д-р Петко Ангелов.
След официалното откриване, последва обличане на ритуалните академични тоги и обща снимка пред сградата на Ректората. Това върна възпитаниците от двата випуска към студентските им години и с нескрито вълнение те споделяха незабравими спомени и ситуации от изпитни сесии,  забавни моменти, любими преподаватели и стари приятелства. Домакините на събитието подчертаха, че някогашните упорити и отлични студенти, днес са отговорни финансисти, реализирали се във водещи компании и институции в България и по света. За участниците в алумни срещата бе организирано и посещение в Академичния музей с беседа от уредника – Маргарита Дончева.

В рамките на проведената среща бяха учредени и два алумни клуба – „Финанси 1989” с председател доц. д-р Валентин Милинов и „Финанси 2014” с председател Маргаритка Петрова. Сред целите, които си поставиха двата новосъздадени клуба, е подпомагане дейността на катедра „Финанси и кредит” за запазване на традициите и осъществяване на проекти на катедрата, фондация „Проф. д-р Минко Русенов” и на специалността. Още същата вечер алумни клуб „Финанси 2014” реализира своята първа инициатива – дарителски жест чрез Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” в размер на 520 лв., които са целево предназначени за студенти в нужда от спец. „Финанси” в Стопанска академия.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!