Дукс Антика участва във фестивал в Румъния 

Преглеждания: 11 #
06 May 2019

Групата за  исторически възстановки Дукс антика записа поредно участие в чужбина, научи Актуално Свищов. Любителите на историята от града ни се представиха този път на Фестивала "Дапикс" в град Меджидия, Румъния. Над 20 групи от Румъния и чужбина взеха участие в третото издание на фестивала. Дукс антика, която съществува от 2016 година се представи за трети път на фестивала. 

Актуално Свищов припомня: Групата за исторически възстановки съществува от четири години, но до края на миналата година е по-популярна извън Свищов. Това се промени в края на ноември м.г. след като участници от групата участваха в предаването “Семейни войни”. С пет възможни победи тогава семейство Маринови и семейство Спаови спечелиха тв-шоуто. Двете фамилии играха заедно като отбор „Тервингови“, наречен на готското племе „Тервинги“, които са живели по нашите земи през четвърти век. Другото, което обединява петимата играчи, е фактът, че всички те са членове и на Сдружението за исторически реконструкции „Дукс Антика“ в крайдунавския град. 

Снимки: Фейсбук страница - Дукс антика 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK