Дукс Антика участва във фестивал в Румъния 

#
06 May 2019

Групата за  исторически възстановки Дукс антика записа поредно участие в чужбина, научи Актуално Свищов. Любителите на историята от града ни се представиха този път на Фестивала "Дапикс" в град Меджидия, Румъния. Над 20 групи от Румъния и чужбина взеха участие в третото издание на фестивала. Дукс антика, която съществува от 2016 година се представи за трети път на фестивала. 

Актуално Свищов припомня: Групата за исторически възстановки съществува от четири години, но до края на миналата година е по-популярна извън Свищов. Това се промени в края на ноември м.г. след като участници от групата участваха в предаването “Семейни войни”. С пет възможни победи тогава семейство Маринови и семейство Спаови спечелиха тв-шоуто. Двете фамилии играха заедно като отбор „Тервингови“, наречен на готското племе „Тервинги“, които са живели по нашите земи през четвърти век. Другото, което обединява петимата играчи, е фактът, че всички те са членове и на Сдружението за исторически реконструкции „Дукс Антика“ в крайдунавския град. 

Снимки: Фейсбук страница - Дукс антика 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK