ДПС - Свищов даде заявка за подкрепа на настоящия кмет

Преглеждания: 98 #
27 May 2019

Около 30% е избирателната активност на територията на Общината на проведените вчера избори за предствители в Европеския парламент. 2800 гласа е подкрепата за БСП. Резултатите я поставят първа политическа сила в край Дунав, но резултатите са плачевни за последните три десетилетия, коментираха пред Актуално Свищов паметливи активисти на столетницата. Те допълниха, че на предсрочните парламентарни избори през 1997 година БСП-Свищов е получила двойна подкрепа! С подобни резултати хората на Нинова в Общината само ще сънуват втори кметски мандат. Втора политическа сила е ГЕРБ с 2600 гласа. Резултатът за герберите и най-плачевен за последните години. Любопитно при техните резултати е, че хората на Борисов печелят в селата, които традиционно са червени бастиони.

Любопитната заявка от днешния ден е заявката дадена от ДПС - Свищов за подкрепа на настоящият кмет. Местният лидер на формацията Бедри Алиев коментира пред местна медия, че настоящият управник е "достоен кмет" и трябвало да му се даде втори шанс. В същото време човекът на почетния предедател Ахмед Доган край Дунав допълни, че предстоят разговори преди окончателното решение дали ДПС ще излъчи свой кандидат за изборите есента. Иначе формацията има 605 гласа подкрепа. 

От Демократична България заявиха, че ще дадат пресконференция след като окончателно стане ясно дали формацията има свой представител в Европейския парламент.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания