До кога ще търпим НЕ/КАДЪРНОСТТА на кмета и шайката му?!

#
17 Oct 2020 264

Чудесиите в свищовско край нямат, извират като Ниагарски водопад. Това важи със страшна сила последните пет години, когато града на Щастливеца е "управляван" от кмета Генчев, известен и като Генчо Хазарта и шайката му капацитетни експерти. Последното чудо, което сътвориха - зелена тревица поникна на новия асфалт до Паметниците. 100 хиляди струва придобивката. Браво Генчо, продължавай все така...
Резултатите от ударния ремонт както Актуално Свищов предупреди даде резултатите си! За часове асфалтиране няма как да е качествено - в бързането беше асфалтирана и растителността. Два-три дена по-късно лъснаха и пукнатините по новата настилкана.
До днес, няма и седмица от асфалтирането и вече поникна буйна, зелена тревица! До кога ще търпим НЕ/КАДЪРНОСТТА на кмета и шайката му капацитетните експерти?
Актуално Свищов припомня най-фрапиращите случаи от последните 2 /две/ седмици в областта на строителството, сътворени от местообитателите на „Цанко Церковски” 2:
Трета година улица „Христо Ботев” стои полуремонтирана, видя Актуално Свищов. Сагата на живеещите на улицата, която е с дължина около 500 метра, започна преди 3 /три/ години...
Ремонтът е наполовина, жалват се живеещите по улицата. Нов асфалт има в средата, но към къщите такъв просто липсва. Според живеещите там, а и според нормалната човешка логика, това е ремонт наполовина. Логичен е въпросът след като се отчита ремонт на цяла улица къде са половината пари?
Три години продължава и ремонта на улица „Люлин”. Още през 2018 година тъпана на Общината рапортува, че улицата била ремонтирана. Оказа се, че нов асфалт е положен само на 10-15 метра от главната улица до стълбите към болницата.
Капацитетните експерти подопечни на Генчо Хазарта явно не са знаели, че улица „Люлин” има разклонение, успоредно на двора на Старата болница. Така вече месец тече нов ремонт на улицата...
Тук идват ред на въпросите: Кой ще поеме отговорност за ремонтните безумия на които свищовлии са свидетели последните три години? Защо се симулира дейност - улица от петстотин метра да не може да се ремонтира за три години граничи с некадърността и престъпността?! Къде е т. нар. свищовска опозиция и къде са й въпросите към кмет и неговите капацитетни експерти? Съветниците вместо да питат за ремонта Новград - Свищов, който е отговорност на АПИ да видят какво става в града на Щастливеца! Къде са многогласовитите съветници - Елиз Караманлиева, Бойко Александров и Васил Илиев от предния мандат на ОбС-Свищов, които вземаха думата за щяло и не щяло? Или те имат позиция само, когато са съветници и мълчат като неми, когато не са избрани... Това е странна логика и свищовлии няма да им повярват на следващите местни избори...


Подробности за последните две „чудеса", произведени в работилницата на майстор Генчо Хазарта и шайката му капацитетни джуджета:

 

https://actualnosvishtov.com/article/kak-se-pravi-remont-za-100-hilyadi-bez-obshtestvena-porachka

 

https://actualnosvishtov.com/article/tri-godini-ne-mogat-da-remontirat-ulitsa-s-dalzhina-500-metra

 

https://www.facebook.com/507966933039537/posts/991720644664161/?app=fbl


Уточнение, вместо послеслов: Троловете на общинска издръжка много обичат да четат Актуално Свищов и да коментират публикациите на авторите. Именно към тях е това уточнение-послеслов! Изборът, който съм направил, е да казвам истината във време на лицемерие и сервилнечене. Това е моята истина! Която аз виждам. Да, грозна и уродлива е! Гола и отвратителна, но реална. Предпочитам да ме зашлевят с истината, а не да ме галят с лъжата!
Ако бях популист, щях да хваля гербавите, може би щях още да работя в Общината и като тях да бъда удобен, да пиша, каквото ми диктуват, да си сложа календар в кабинета на Боку-Слънцето и да го поздравявам от стената си във Фейсбук всеки ден!
Аз избрах да съм истински – такъв, каквато съм – реалист, неудобен и бодлив!
За пореден и последен път заявявам, че нямам никакви политически амбиции в местната власт! Единствено, се виждам като човек, който има позиция и не го е страх да я заявява да правя това и като общински съветник - независим в следващия местен парламент с идеята да се възвърне достойнството на този орган на местното самоуправление! В него да се вземат важните решения за обществеността под контрола на хората, които са избрали, а не кмет и котерията около него да "спуска" решенията, взети в разни кабинети, на тъмно или на кьорсофри, където се преразпределят едни пари...
Александър ШАБОВ

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"