До 20 градуса през тази седмица!

Преглеждания: 244 #
16 Dec 2019

Температурите ще бъдат положителни дори по планинските върхове, пише Дир.бг
Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Видимостта в повечето места с утринни мъгли ще се подобри след обяд.  Температурите ще бъдат от 9 до 14 градуса.

През нощта ще бъде ясно, в низините и котловините ще се образуват мъгли. Температурите утре сутрин ще бъдат от около нула до 6 градуса.
През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността и много по-топло от обичайното за декември, с температури от 10 до 15 градуса. На места в Източна България и Предбалкана ще има и температури, близки до 20 градуса. Видимостта след обяд ще се подобри в повечето места с утринни мъгли. Ще духа слаб вятър от югозапад-запад.
Най-хубаво ще бъде времето в планините, където ще бъде с около 15 градуса по-топло от обичайното за там, а температурите ще бъдат положителни и в най-високите планински части.
Без съществена промяна ще остане времето в сряда и четвъртък. Минималните температури ще бъдат от около нулата и малко  над нея до 6-7 градуса в хълмистите и полупланински места. Дневните стойности в източните райони ще бъдат от 12 до 17 градуса, малко по-ниски в четвъртък. В западните части на страната също ще има малко по-ниски дневни стойности, но отново доста над нормалните за втората половина на декември.
В низините сутрин ще бъде мъгливо, а частично подобрение на видимостта ще има около и след обяд. В четвъртък мъглите ще бъдат по-трайни, а дневните температури - с 2-3 градуса по-ниски, най-вече в местата с мъгли.
В петък за кратко ще се появи слаб западен вятър и мъглите в Дунавската равнина на повечето места ще се разсеят. Температурите ще се повишат и ще бъдат отново от 12 до 17 градуса, малко по-ниски по високите котловини.
В събота и неделя ще бъде облачно, а от запад на изток ще превали дъжд. Температурите в събота ще останат без съществена промяна, а в неделя ще се понижат слабо и ще са от 10 до 15 градуса, на югоизток все още до около 17 градуса.
Според предварителните прогнози, твърде топло за сезона ще остане и времето на Бъдни вечер  и  на Коледа, с температури около и над 10 градуса през деня. Конкретни прогнози за времето по празниците очаквайте в следващите дни.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/