Дневен център за деца и младежи с участие във фестивал под патронажа на община Русе

Преглеждания: 226 #
07 Nov 2020

Сдружение „Русенска асоциация за лица с интелектуални затруднения БАЛИЗ“ чрез своя дневен център за деца и младежи с умствени увреждания, за поредна година, участват във фестивала „Света е за всички – 2020 г.“, който е под патронажа на Община Русе и се провежда в навечерието на 3-ти декември – Международния ден на хората с увреждания.

Ежегодното събитие, с национален характер, има за цел да мотивира хората с увреждания и да им даде поле за творческа изява, но за съжаление таз годишното издание няма да може да осъществи една от основните си цели – превенция на социалното изключване на хората с увреждания от обществото. Причина за това са противоепидемичните мерки, които целят да намалят разпространението на COVID-19.

В онлайн изданието на фестивала, който тази година е под мотото „Докосни мечтите ми, те са част от мен.“, РАЛИЗ-БАЛИЗ взема участие с фрагмент от произведението на Елин Пелин – Ян Бибиян. В постановката участват деца и младежи с умствени увреждания под ръководството на своите възпитатели и ерготерапевти, които им помагат да се потопят в магията на театъра и в същото време успяват да им създадат емоция, която трудно човек би усетил в своето ежедневие.

„Света е за всички – 2020 г.“ има конкурсен характер и видеата, които получат най-много харесвания в социалната мрежа ще бъдат наградени. В пет минутното видео на Дневния център за деца и младежи с умствени увреждания си личи старанието на възпитателите, а резулатите от техния труд определено заслужават нашата подкрепа.

Ако искате да застанете зад благородната кауза на дневния център и да допренесете за това едни младежи да усетят вкуса на успеха и да бъдат оценени, то последвайте линка и дайте своя глас до 16:00 ч. на 15-ти ноември 2020 г.

Екипа на Актуално Свищов адмирира старанието на хората, които работят в дневния център към РАЛИЗ - БАЛИЗ и стиска палци.

По темата работи: Мирослав ВАСИЛЕВ

https://www.facebook.com/101015968378383/videos/3729356493742082/

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!