Дипломираха се магистрите от випуск 2018 на Академията

#
19 Nov 2018

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се дипломираха магистрите от випуск 2018, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. На тържествена церемония в аулата, диплом за завършена образователно-квалификационна степен „магистър” получиха защитилите дипломна работа през м. април 2018 г. икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в редовна и в дистанционна форми по различни магистърски програми. Сред гостите на церемонията бяха декани на факултети, ръководители на водещи катедри и магистърски програми, преподаватели, докторанти, родители, приятели и близки на дипломантите.

Приветствие към абсолвентите-магистри от името на ректора – доц. д-р Иван Марчевски и академичното ръководство, поднесе зам.-ректорът по учебна дейност – проф. д-р Марияна Божинова. „Бъдете уверени, че дипломата, която получавате за най-високата образователно-квалификационна степен, Ви открива много възможности за успешна кариера в сферата на икономиката и управлението на фирмено, общинско и държавно ниво, а и зад граница, защото дипломата на Стопанска академия е международно призната и има висока стойност“, заяви проф. Божинова. Тя призова обаче свищовските магистри да останат в България и тук да намерят своята професионална реализация, защото страната ни има нужда от млади, интелигентни, знаещи и можещи хора като тях. Проф. Божинова припомни, че Стопанска академия е едно от най-старите висши училища в България (третото по ред на създаване), с 82-годишна история и с над 140 хиляди възпитаници, плеада от които са заемали и заемат високи ръководни постове. „Академията е устояла във времето съчетавайки традициите с иновациите“, подчерта още зам.-ректорът по учебна дейност, като отбеляза, че свищовското висше училище е лидер при дистанционната форма на магистърско обучение в България. Относно нововъведенията при дистанционното обучение, проф. Божинова посочи внедряването на нова платформа за провеждане на обучение и комуникация между преподаватели и студенти, разширяване на портфолиото от магистърски програми на английски език и реализиране на първата съвместна магистърска програма с чуждестранен университет за получаване на двойни дипломи. „Скъпи магистри, следвайте и сбъдвайте мечтите си. Работете с присъщите за младите хора дръзновение и вдъхновение. Вярвайте в себе си и бъдете смели“, пожела на дипломантите проф. Божинова, като припомни, че според Гьоте, смелостта съдържа в себе си гениалност, сила и магия. След приветствието на зам.-ректора, в чест на дипломантите прозвуча студентския химн Gaudeamus igitur.

В рамките на церемонията по дипломиране на магистрите бе представена Алумни асоциацията при Стопанска академия от гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг“ в Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Той поясни, че има различни форми за членство в Асоциацията и за сътрудничество между родната Алма матер и нейните възпитаници.

Приветствия към дипломантите отправиха ръководители и представители на катедрите, администриращи магистърските програми, които връчиха официално дипломите на своите възпитаници. В поздравителните слова бе изразена и благодарност към родители, съпрузи и близки на абсолвентите за оказваната помощ и подкрепа.

Емоционалните моменти новите магистри, облечените в академични тоги и държейки своите дипломи, запечатаха в множество снимки в аулата на висшето училище, пред паметника на Дарителя, пред надписа „Аз обичам Стопанска академия” и при изпълняване на ритуала по хвърляне на магистърските барети пред сградата на Ректората.

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK