Детско отделение никога не е имало работещ или развален четец!

Преглеждания: 19 #
13 Nov 2018

Детско отделение в МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" никога не е имало четец на лични карти, нито работещ, нито развален! Това е продължение на една история - благородна, защото една жена и майка инициира закупуването на въпросното устройство за лечебницата. Часове след като Актуално Свищов даде гласност на благородната инициатива болничният шеф излезе с виртуално изявление, в което определи като спекулация действията на една майка ...
"През днешния ден проведох няколко разговора с лекари от Детско отделение, от които стана ясно, че истината не е точно такава, както я описва управителя на болницата ",коментира пред Актуално Свищов Даниела Стоянова, инициатор за събиране на средства за закупуване на четец. "С това си инициатива не искам да уронвам престижа на лечебното заведение, още по-малко на Общината", заяви още свищовликата.
Днес в поредицата от разговори с представители на болницата е разбрала следното. Лекарите от Детско отделение никога не са имали четец! Медиците са благодарни за инициативата, но са "посъветвани" да не приемат събраните средства! Самият акт на събиране на средства уронва престижа на болницата и на Общината ... "Действах като майка! Явно ръководството на болницата и в общината са засегнати от моето твърдение, че при наистина спешен случай е заплашен живот и то детски. Може да съм пресилила нещата, но те стоят точно така ", коментира още огорчената майка.
"Детско отделение никога не е имало четец", потвърди за Актуално Свищов и д-р Низамова. В болницата има три - в неврологично отделение, хемодиализа и на регистратурата. След нейното закриване той е прехвърлен на седмия етаж в вътрешното отделение, допълни д-р Низамова. Предполага се, че ръководството на болницата и общината е засегнато от думите в призива на инициативата, че е затруднено приемане на деца. "Но не е приятно да се тестват от етаж на етаж при прием на пациент. Никога не е бил върнат пациент и няма как да бъде върнат ", уточни д-р Низамова. Тя изрази задоволство, че след четири години най-после отделението ще има подобно устройство и благодари за инициативата на Даниела Стоянова.
Александър ШАБОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/