Деца подредиха изложба за Деня на християнското семейство

Преглеждания: 160 #
22 Nov 2019

Салонът на НЧ „Светлина“ в село Караманово се превърна в истинска картинна галерия, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Попово. Двадесет и осем деца от 3 до 14 години подредиха изложба от рисунки, посветени на Деня на християнското семейство. Залата се оказа тясна, за да събере желаещите да разгледат творбите на малките художници. На празника присъства и кметът на Караманово Бисер Блажев.
„Организирахме инициативата за първи път, но идеята е да се превърне в традиция. Честно казано, не очаквахме толкова много деца да откликнат на предложението с боички или молив да изразят най-съкровените за тях идеи за семейството“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.
Победителите в отделните възрастови групи получиха специални награди, , а учениците от трети и четвърти клас станаха носители на отличието за най-масово колективно участие. Дария Илиева – преподавател по български език и литература, прочете есе, посветено на големия християнски празник. Тя подчерта, че семейството е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци и израстват като личности.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания