Деца гостуваха в Академията и се запознаха с професията на академичния преподавател

Преглеждания: 133 #
27 Mar 2019

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” гостуваха деца от 4 група „Звездички” на свищовската ЦДГ „Васил Левски”, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Придружени от учителите Анна Иванова и Даниела Сталева, малчуганите посетиха Академията за да се запознаят с професията на академичния преподавател. Инициативата е част от провежданите в детската градина заниманията, по време на които децата се запознават с професиите на своите родители. Поканата за гостуването е отправена от трима академични преподаватели от различни катедри, чиито деца са сред малките „Звездички”.
В академична аудитория гостите бяха посрещнати от доц. д-р Галя Иванова (катедра „Счетоводна отчетност”), ст. преп. д-р Виктор Монев (катедра „Чуждоезиково обучение”), гл. ас. д-р Валентин Панайотов (катедра „Мениджмънт”) и Димка Генчева – организатор Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Академичните преподаватели споделиха, че обичат своята професия и за тях е чест да работят във висше училище с история и традиции. От своите работни места те разказаха на децата, че работата им е да обучават студенти, които в момента овладяват различни професии в сферата на икономиката, а докато се учат, полагат изпити по всички предмети. Под формата на игра „Машината на времето”, малчуганите влязоха в ролята на студенти – използваха обръщението „колега” помежду си и към преподавателите, решаваха тест и получиха курсово задание. Според предоставеното им в папки задание, децата трябва да нарисуват своята бъдеща професия, да съхранят рисунките си и след години да проверят дали са сбъднали детската си мечта.
По време на гостуването си, малчуганите научиха кой е Дарителя Димитър Ценов и как е създадена Стопанска академия. Впечатленията им от академичната обстановка и атмосфера бяха подсилени и от възможността да се снимат с академични барети като истински студенти.      
 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Академията /Снимки: Александър Шабов/