Депутатите с три минимални заплати и без привилегии!

Преглеждания: 211 #
24 Mar 2019

Депутатите да получават три минимални работни заплати или към този момнет 1680 лв. на месец и премахване на всичките им привилегии. Това искане представи днес в Свищов Росен Миленов, човек, който си е поставил за цел да изчисти държавата от мафиотските принципи на управление в държавата. Утопично или не 38-годишният мъж се обявява властта да принадлежи на народа, който да има право пряко да избира повечето публични длъжности.
В неделния ден Росен Миленов, юрист и икономист по образование, бивш служител в МВР и ДАНС представи идеите си за пряка демокрация в Свищов. Повечето хора предпочетоха само да си вземат брошура с идеите на „странника". Не бяха и малко тези, които разговаряха с него и пряко чуха неговите виждания за ситуацията в страната и как може да се променят нещата.
Основните идеи, които представя Росен Миленов. Някои от тях звучат може би екзотично, но всеки има право на мнение и затова Актуално Свищов ги представя на своите читатели:
1. Народът да решава всички въпроси от национално и местно значение с референдуми – гарант за реално участие и защита интереса на всеки при управлението на държавата.
2. Пряк избор от народа и отзоваване на главния прокурор, председателите на ВКС, ВАС и членовете на Висшия съдебен съвет – гарант за независима и ефективна съдебна система.
3. Антикорупционна прокуратура и включването в НК на престъплението „незаконно обогатяване“ – гарант за конфискация на над 30 млрд. лв. и вкарване в затвора на премиери, министри, депутати, кметове, висши магистрати и олигарси.
4. Пряк избор от народа на членовете на избирателните комисии, актуални избирателни списъци, видео и звукозапис, електронно гласуване – гарант за прозрачни и честни избори.
5. Мажоритарна избирателна система и отзоваване на депутати и кметове – гарант за личностен избор и контрол върху избрания. 6. Народът да разпределя държавните пари през обществени поръчки, концесии и евросредства – гарант за спиране на корупцията и грабежа на държавата – 7 млрд. лв. годишно.
7. Намаляване на субсидиите за партиите от 11 на 3 лв. – гарант за спиране на политическото разхищение на народни пари.
8. Намаляване броя на народните представители на 160 – гарант за целесъобразно съотношение брой население – брой представители.
9. Необлагаем минимум от 800 лв. за всички работещи, 300 лв. минимална пенсия и 35 % увеличение на всички пенсии – гарант за подобряване на материалното положение на близо 70 % от населението.
10. Три минимални работни заплати (1680 лв.) на месец за депутатите и премахване на всички привилегии – гарант за участие в политиката на общественици, а не на тарикати и мошеници.
11. Ръководителите на всички нива в държавната администрация да се избират от изпълнителския състав – гарант за елиминиране на политическото кадруване, което възпроизвежда клиентски електорат.
12. Пряк избор от народа на 2/3 от състава на Конституционния съд и въвеждане на индивидуална конституционна жалба – гарант за защита конституционните права и свободи на гражданите.

През юни или през септември ще стартира в страната събирането на необходимите подписи за иницииране на три референдума, коментира още Росен Миленов.
Той е категоричен, че никоя политическа партия не стои зад него. Финансирането за обиколките в страната се осигурява чрез дарения на българи, работещи в чужбина. Единственият информационен канал, който ползва Миленов е социалната мрежа. Вчера е прадставил идеите си в Русе, а следващата седмица ще посети Кюстендил, Благоевград и други градове в Югозападна България.
Кой е Росен Миленов: Роден е на 13 май 1980 г. в Кюстендил, в семейство на работещи родители – баща с професия „шофьор“ и майка – продавач – консултант. Ранното му детство е тясно свързано със селото. В онези години, както повечето деца от провинциалните градове, прекарва съботите и неделите и всички ваканции на село, помагайки на бабите и дядовците в земеделската работа.
„В юношеските години имах пряк досег с реалния икономически сектор благодарение на моя баща, който ми гласуваше доверие да го придружавам във всичките му начинания – хранителен магазин в началото на 90 – те, транспортни товарни превози на строителни материали и вторични суровини, покупко – продажба на плодове и зеленчуци в средата на 90 – те и т.н. Тогава започнах да срещам някои интересни лица – едни от тях стояха на входа и изхода на заводите и съответно ги източваха безскрупулно, други участваха в югоембаргото с цистерни гориво и печелеха чували с пари от това. По – късно, в моя професионален път като служител на службите за обществен ред и сигурност, с някои от тях пътищата ни отново се пресякоха, но те вече бяха еволюирали и притежаваха цели бизнес империи. Така, имайки възможността да наблюдавам отрано процесите, които протичаха в страната, аз формирах своите виждания”, споделя Миленов.
През 1998 г. завършва средно образование със специалност „Радиотехника и телевизия“ в Професионална гимназия по електроника, електротехника и машиностроене, град Кюстендил. Отбива военната си служба в поделение „22 – 380“ гр. Банско. През 2000 – та година, след отбиването на донаборната военна служба, кандидатства на три места – Софийски университет, УНСС и ВИПОНД – МВР, като приоритет му е специалност „Право“. Приет е специалност „Социология“ в УНСС. Първи курс завършва с отличен успех и се явява отново на кандидат – студентски изпит по български език и литература и е приет специалност „Право“. В началото на 2003 – та година е назначен на длъжност „Граничен полицай“ в направление „Охрана на държавната граница“ в ГПУ – Олтоманци, при Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман, от където, след приключването на всяка смяна, пътува до София за лекции и семинарни упражнения. По – късно, именно това постоянно пътуване е причината да се премести в 09 РПУ – СДВР като полицай в сектор „Патрулно-постова дейност“.
През 2003 – та година записва втора специалност „Икономика на търговията“. В средата на 2005 – та година, след успешно полагане на необходими изпити, е преназначен на длъжност „младши разузнавач“ в отдел „Контрабанда“ на НСБОП – МВР. През 2007 г. покойния вече Ваньо Танов, който по това време оглавява ГДБОП – МВР оповестява публично разработките, водени срещу „Братя Галеви“ и срещу организирани престъпни групи, занимаващи се с контрабанда. Росен Миленов участва в екипите, работещи по тях. След разразилия се скандал и оставката на тогавашния вътрешен министър Румен Петков, работещите по тези дела са подложени на проверки от Военна прокуратура и новосформираната ДАНС. „Вследствие на тези проверки по водените от нас дела, както на мои колеги, така и на мен бе предложена работа в ДАНС по направление трансгранична организирана престъпност от страна на директора на дирекцията, която извършваше проверките. По това време законът възлагаше на ДАНС широк кръг от задължения, а съставите бяха неокомплектовани и имаше нужда от хора. ДАНС е службата, която ми взе много в здравословно отношение, но и много ми даде. Там видях какво е да събираш последователно и всеобхватно оперативна информация, но повече затова………… когато му дойде времето, защото е свързано с много обстоятелства и факти за лица и техните действия, които могат да застрашат националната сигурност на страната, тъй като повечето от тях продължават да заемат висши ръководни длъжности в изпълнителната, законодателната и съдебната власт”, коментира още Миленов.
През ноември 2010 г. напуска ДАНС. В началото на 2011 г., в публичното пространство се разразява скандалът, известен като „Ало, Ваньо“. Същият е свързан с огласени разговори между лица, заемащи висши държавни длъжности по отношение на извършване на митническа проверка и тяхната намеса. В този така да се каже „скандал“, взема участие, като дава изявления в две телевизионни предавания, изслушване в подкомисията за контрол на Специалните разузнавателни средства към 41-то Обикновено народно събрание и разпити в качеството си на свидетел в Национална следствена служба и пред съдия.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания