Дъжд и гръмотевици днес, слънчево, но по-хладно от сряда

Преглеждания: 134 #
06 Jul 2020

Понижението на температурите в средата на седмицата ще бъде за кратко, пише Дир.бг...
През седмицата, която започна, времето ще бъде с близки до обичайните за месеца температури, а в понеделник и вторник на места ще превали и прегърми.
Днес облачността ще бъде променлива, купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми, а по-малка е вероятността за тези явления в югоизточните райони.
Температурите ще бъдат от 29 до 34 градуса, за София - около 28, 29 градуса. Ще духа слаб североизточен вятър.
През нощта ще се появи и усили вятър от северозапад. С него ще прониква по-хладен въздух. На места ще превали и прегърми.  Температурите утре сутринта ще са от 15 до 20 градуса.
През деня ще бъде по-хладно от днес и в цялата страна ще бъде доста ветровито. В Дунавската равнина вятърът от запад-северозапад ще бъде силен, на моменти - бурен, бъдете внимателни!
На отделни места са възможни краткотрайни превалявания, а дневните температури щебъдат от 25 до 30 градуса, в крайните южни райони до 32, 33.
Привечер вятърът ще отслабва, а през нощта срещу сряда ще стихва, освен в източните райони, където ще бъде слаб, до умерен, от север.
В сряда сутринта ще бъде хладно за юли, с температури от 10 до 16 градуса. На места по високите полета на Западна България температурите ще са по-ниски, до около 7 градуса.
През деня в сряда ще бъде слънчево и с незначителна облачност, без валежи. Максималните температури ще са от 25 до 30 градуса - под обичайните за юли.
В четвъртък сутрин ще остане хладно, с температури от 10 до 15 градуса, на места в котловините - малко по-ниски. През деня ще бъде слънчево, с купеста облачност, но без валежи. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 27 до 32 градуса.
В петък ще се повишават и минималните и в по-голямата част от страната ще са от 11 до 17 градуса. През деня ще остане слънчево, почти без валежи и температури от 28 до 33 градуса.
Слънчево, почти без валежи, с комфортни температури в рамките на обичайните за периода, ще остане времето и  в събота и неделя.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/