Държавата олеква в тежко време с леки и нищожни заповеди

Преглеждания: 174
31 Mar 2020

Министър Ананиев съобщи, че отменя своята вчерашна заповед за задължително носене на маски на обществени места. Нещо, което е правилно и навременно. Добре е, че все пак здравият разум надделява. Лошото е, че държавата олеква с този начин на действие „иди ми - дойде ми”. Не може да се издават заповеди на кило, които след това да се отменят, защото не стават. Така хората допълнително се притесняват, че управлението е в ръцете на некомпетенти некадърници.
Аз лично нося маска още от началото на извънредното положение. Не защото някой ме задължава, а заради елементарното чувство на отговорност. Но ми се иска, ако става задължително, държавата да се аргументира – първо, и второ – да осигури маски, каквато идея има в момента за социално слабите и други кръгове граждани. Което е и редно.
Законодателството не е лек процес и не е за всеки. Затова, дори в извънредно положение, преди да изтърсят някое правно недоносче за смях и на кокошките, да публикуват за обсъждане дори за един ден намеренията си за издаване на задължителна мярка. Има достатъчно експерти и професионалисти, които да дадат предложения.
И поради положението, извънредно в Министерство на здравеопазването да се привлекат да ги консултират практикуващи юристи и лекари, така че заповедите да са смислени и издържани.
 Защото пак повтарям, държавата олеква с леки и нищожни заповеди. Те са вредни за здравето ни, защото вместо да ни защитават, всяват допълнително хаос и паника.
Елена ГУНЧЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/