Далечен Тайван събра трима свищовски финансисти – доктори по икономика

Преглеждания: 62 #
25 Nov 2018

В рамките на една седмица (18-25.11.2018 г.) далечен Тайван събра на едно място трима възпитаници на свищовската финансова катедра – доктори по икономика: доц. д-р Пламен Пътев, ас. д-р Калоян Петков и д-р по ик. Петър Братанов, съобщи сайта на катедра „Финанси и кредит” при Висшето училище.
Доц. д-р Пламен Пътев е възпитаник на катедра „Финанси кредит” приСА „Д. А. Ценов” с докторска дисертация в областта на управлението на портфейла и хабилитационен труд в областта на международния финансов мениджмънт. Носител е на наградата на Истанбулската фондова борса за 2002 г. “Best financial paper”. Заедно с д-р по ик. Нигохос Канарян остава в историята като автор на най-значимия академичен труд по портфолио мениджмънт в съвременната българска история – учебникът „Управление на портфейла” (2008), В. Търново, АБАГАР, ISBN 978-954-427-775-8 обем от 1246 стр. От 2016 г. постъпва на работа в Университет I-Shou (Kaohsiung, ROC Taiwan) Ай-Шоу в Тайван, където води лекции по финанси.
Ас. д-р Калоян Петков е с докторска дисертация в областта на оценяването на фирмите и неговото пътуване до Тайван е по програмата за академична мобилност на ЕС с цел преподаване Еразъм+. От началото на месец октомври, след успешно издържан конкурс д-р Калоян Петков постъпва на работа като преподавател в катедра „Финанси и кредит” при СА „Д. А. Ценов”.
Заедно с доц. д-р Пламен Пътев развива съвместен проект за професионални корпоративни анализи за международни инвеститори чрез сайта: https://abiranalytics.com/,
Консултантският продукт на двамата инвестиционни аналитици е достъпен и през социалната мрежа: https://www.facebook.com/abiranalytics/ .
          Д-р по ик. Петър Братанов работи в централно управление на водеща търговска банка от която е командирован служебно в Тайван. Той защитава дисертация през 2016 г. в областта на техниките за оптимизиране и рационализиране на финансовите решения във фирмите. Като студент и редовен докторант към катедра „Финанси и кредит” работи активно и по проекти на Студентски съвет при СА „Д. А. Ценов”.
          Чрез д-р Калоян Петков свищовската финансова катедра изпрати и специален подарък до именития си възпитаник, намерил успешна международна реализация в далечен Тайван – брандираните с логото на катедрата календар и рекламни материали за 2019 г. Те са отпечатани на базата на постъпили дарения към Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” и предстои да бъдат връчени на всеки настоящ студент и докторант към катедра „Финанси и кредит”, както и сред широк от училища чрез мрежата от Алумни клубове на „Финанси” в Свищов. Със сесията на дистанционните студенти в Свищов на 24-25.11.2018 г. практически всеки обучаем магистър, заедно с учебните материали за следващия учебен период ще получи и личен комплект рекламни материали на финансовата катедра и спец. „Финанси” при СА „Д. А. Ценов” за 2018 г.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/