Д-р Петров за трети мандат положи клетва като кмет на община Ценово

Преглеждания: 307 #
06 Nov 2019

Д-р Петър Петров за трети пореден мандат получи символичния ключ на община Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от общинския пресцентър. Заедно с новоизбраните общински съветници и кметове на населени места той положи клетва. На първата тържествена сесия присъстваха областният управител Галин Григоров и неговият заместник Свилен Иванов. В залата на НЧ „Христо Ботев“ дойдоха и много граждани, за да пожелаят успешен мандат на новоизбраните управленци. В приветствието си областният управител изтъкна, че местната власт е движеща сила за просперитета на населените места. Председателят на Общинската избирателна комисия Бойка Анчева прочете получените резултати от местните избори. Тя връчи и удостоверенията на новоизбраните общински съветници и кметове.
След официалната част най-възрастният местен парламентарист Цветан Иванов откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет  и приветства колегите си. Той подчерта, че след четири години хората трябва да се гордеят със свършеното като привличат повече инвестиции в населените места на общината, да се откриват нови работни места, младите хора да се завърнат и да се чува радостна детска глъч. След тайно гласуване с  12 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ за председател на Общинския съвет беше избран Георги Георгиев. Той не скри вълнението си от гласуваното му доверие като сподели, че ще работи в екип с местната администрация за успешно развитие на общината.
Кметът на община Ценово получи специално поздравление от председателя на Обществения съвет в Ценово Петър Попов пред Мемориала на загиналите във войните. Пред сградата на общинската администрация д-р Петров и председателят на Общинския съвет по стар български обичай бяха посрещнати с питка и щарена сол. Преди да прекрачат прага беше лиснато и менче с вода за много здраве и успехи.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/