Читатели чакат на опашка за книги в Ценово

#
19 Apr 2021 113

Първото попълнение от нови книги за тази година предизвика истински фурор сред читателите на библиотеката в Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Народно читалище „Христо Ботев“ закупи най-нашумелите заглавия на книжния пазар за сумата от 300 лева. В интерес на истината, книгите не са много на брой – само 17, но са най-хитовите и търсените. Колкото и невероятно да звучи, само ден след появата им в Ценово по лавиците в библиотеката не беше останало нито едно от новозакупените заглавия. В новото попълнения попаднаха заглавия само на световни бестселъри. За някои от книгите в библиотеката дори се прави предварително списък на желаещите да я прочетат. „Трудно мога да се съглася с мнението, че хората не четат. При нас се забелязва тенденция, че сред активните читатели се наблюдават все повече млади хора. Те са и нашият барометър за предпочитаните заглавия. Редовно провеждаме анкети сред редовните читатели за литературните им интереси и предпочитания“, сподели главният счетоводител на читалището Гергана Миланова. През последните месеци се забелязва още една любопитна тенденция. Повече от читателите търсят книги, свързани с телевизионни сериали и филми. Читалището в Ценово може да се похвали, че вече има читатели не само от населените места в общината. Почти всеки ден книги се поръчват и от жители на съседни общини.

При заемането на книги се спазват всички противоепичемични мерки и изисквания. По този начин се избягва струпването на хора, книгите се дезинфекцират и задължително престояват по три дни в изолация между заеманията. Книжният фонд на читалищната библиотека в Ценово за последните три месеца на миналата година се обогати с книги за малко повече от 2000 лева.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!