Читалището с благотворителен базар „Да помогнем за чудото на Мишо”

#
13 Feb 2019

ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” организира благотворителна инициатива в навечерието на 1 март, съобщиха от културната институция. Базарът е под надслов „Да помогнем за чудото на Мишо”. На него ще се предлагат ръчно изработени мартеници и украшения. Събраните средства ще бъдат предоставени на семейството на 7-годишния Михаил от Свищов за подпомагане на неговото лечение.
Откриването е на 18 февруари  от 17 часа във фоайето на читалището.
Михаил е с диагноза детска церебрална парализа, смесена квадрипареза, спастичност, засегнати са всички крайници и говора. Съпровождащи заболявания - хидроцефалия, микроцефалия, кисти в мозъка, както и в последствие-епилепсия.
Набраните средства ще бъдат за рехабилитация на детето в клиника "Света София "  -  София и поддържаща терапия. Родителите споделят, че са много доволни от постигнатите до тук резултати. "С общи усилия детето започна да се подобрява. На четири години сядаше, а сега дори ходи с проходилка и кара колело... Ние сме сигурни, че с общи усилия, с много труд и упоритост, Мишо един ден ще може да ходи самостоятелно, да говори и да бъде напълно независим човек, който сбъдва мечтите си", споделя майката Анелия Андреева на страницата на информационната кампания.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK