Читалището организира празника „С мама и татко на сцена“ 

#
01 Jun 2019

По инициатива на Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” и със съдействието на община Свищов се проведе празник за семействата – почитатели на изкуствата и културата.
Празникът премина под знака на 150 години от отпечатването на „Устав на Българското читалище в Свищов” и 115 години от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сграда за театър и читалище в Свищов.
В първото издание на празника, посветено на 1 юни – Международен ден на детето, взеха участие пет семейства, които представиха своите таланти. Песни, скечове, танци и изпълнения на редица музикални инструменти бяха част от пъстрата палитра, която развълнува публиката. 
В края на първото издание на празника „С мама и татко на сцена“ участниците си направиха обща снимка за спомен и извиха кръшно българско хоро на читалищната сцена.
 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK