Бронз от Европейското за състезател на Годжу карате клуб Алеко

#
14 Feb 2019

Кристина Цветанова, завоюва бронзов медал на кумите, кат. -47кг, от 46-тото издание на Европейското първенство по Карате, съобщиха от Годжу карате клуб „Алеко”. Континенталното състезание се проведе в град Олборг, Дания, където мериха сили 1090 състезатели от 51 държави. Двама сътезатели от клуба, Мартин Златев при младежите и Кристина Цветанова при кадетите, бяха селектирани за Националния отбор по Олимпийско Карате да представят България на европейско ниво.

Кристина игра 5 трудни срещи за да достигне до успеха. Пътят към бронза започна със схватка срещу представителка на Австрия, която Кристина успя да надвие с 4 на 0. След това продължи и отстрани състезателка от Белгия с 3 на 2 за да достигне до кумите среща с бъдещата европейска шампионка от Франция, която завърши 0:0.

При репешажите, Криси успя да събере сили и да надвие представителка от Холандия с 2 на 0 за да достигне кулминационната схватка и да победи унгарката Далма Джакубович с 1:0 и да стане бронзова медалистка от Европейското първенсто по Олимпийско Карате.

„Това бе едно изключително начало на годината за Кристина, която е една от младиде надежди на Алеко”, коментираха от клуба.

Треньорът Марин Маринов, които присъства на този исторически момент, изрази своята радост от успеха на Кристина и се надява това да е само началото от успехите й занапред.

На това Европейско се проведе съдийски семинар и изпит за степен към Европейската Карате Федерация. Надежда Славкова, която се явява за първи път за международна степен, успя да положи успешно двата изпита и стана Съдия Б по Ката и Кумите, съобщават още от ГКК “Алеко”.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK