Браво: Премахнаха дивата растителност край Воденицата на „Паметниците”

#
13 Oct 2018

Нов район в парк „Паметниците” е социализиран след премахването на изсъхналата и дива растителност - около останките на Воденицата, видя репортер на Актуално Свищов.
Районът е почистен основно. По този начин може да се види надпис: „Алея посветена на 100-годишния юбилей от Освободителната война 1877-1977 год.”
В началото на 2016 година бяха възстановени основни алеи в парка. Премахната бе дивата растителност около Братската могила и възстановени пейките в района. Същевременно бяха поставени нови пейки и кошчета за отпадъци. Бяха възстановени и надписите на паметниците на загиналите на свищовския бряг в Освободителната война. Остава това да се направи на още три след Текир дере.
Преди дни, както първи съобщихме бе освежен и паметника на император Александър Втори. Бе премахната и растителността около него.
Остава малко Свищов да има истински крайречен парк по подобие на Русе, Видин, Силистра и Лом - ремонт на стълбите към паметника на Царя Освободител и възстановяване на осветлението там. Придобивка за свищовлии и гостите на града ще бъде и възстановяване на плажа зад музейната сбирка, посветена на Освобождението на Свищов. Старите жители на града си спомнят, че той е работел до 60-те години на миналия век...

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK