Браво: Премахнаха дивата растителност край Воденицата на „Паметниците”

Преглеждания: 18 #
13 Oct 2018

Нов район в парк „Паметниците” е социализиран след премахването на изсъхналата и дива растителност - около останките на Воденицата, видя репортер на Актуално Свищов.
Районът е почистен основно. По този начин може да се види надпис: „Алея посветена на 100-годишния юбилей от Освободителната война 1877-1977 год.”
В началото на 2016 година бяха възстановени основни алеи в парка. Премахната бе дивата растителност около Братската могила и възстановени пейките в района. Същевременно бяха поставени нови пейки и кошчета за отпадъци. Бяха възстановени и надписите на паметниците на загиналите на свищовския бряг в Освободителната война. Остава това да се направи на още три след Текир дере.
Преди дни, както първи съобщихме бе освежен и паметника на император Александър Втори. Бе премахната и растителността около него.
Остава малко Свищов да има истински крайречен парк по подобие на Русе, Видин, Силистра и Лом - ремонт на стълбите към паметника на Царя Освободител и възстановяване на осветлението там. Придобивка за свищовлии и гостите на града ще бъде и възстановяване на плажа зад музейната сбирка, посветена на Освобождението на Свищов. Старите жители на града си спомнят, че той е работел до 60-те години на миналия век...

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/