Боренето на комарите стигна парламента!

Преглеждания: 314 #
31 Jul 2020

Темата за т. нар. борене на свищовските комари от страна на Генчев и компания стана официален въпрос от страна на депутат в настоящия парламент, научи Актуално Свищов. Народният представител от БСП Явор Божанков отправи днес официален въпрос до министъра на екологията Емил Димитров.
Червеният избраник от региона поставя общо шест въпроса свързани с прословутото борене на комарите - бич за жителите на града на Щастливеца и близките населени места. Божанков пита чия е отговорността за борбата с комарите. Народният представител пита още спазени ли са предписанията на РЗИ-Велико Търново за ново борене на кръвопиещите насекоми след дъждовете и проведено ли е предписаната от здравната инспекция ларвицидна обработка на териториите. Явор Божанков пита освен това какви средства са отпуснати за борене с комарената напест и каква е сумата конкретно за Свищов.
Въпросите са депозирани официално днес, когато Народното събрание излиза в едномесечна лятна ваканция. Очаква се отговора на еко министъра да е готов до 8 септември.

Актуално Свищов припомня, че миналата година жителите на града на стоте първи неща бяха подложени на геноцид от страна на комарите поради закъснелите и неадекватни мерки на кмета Генчев и неговите капацитетни експерти. Стотици хиляди изхарчи стопанина на Цанко Церковски 2 след протести на свищовлии. Уви, мерките бяха закъснели, а парите похарчени на вятъра! Поредна година капацитетните експерти на Общината симулират дейност по темата, но жителите на Свищов са подложени отново на геноцид от страна на комарите. Колко е кадърно управлението на Генчев и компания остава на преценката на жителите на Свищов....

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/