Болницата не връща хора, правят се тестове за К-19!

#
20 Nov 2020 1074

В МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД няма проблеми с извършването на тестове за ковид-19. Това заяви пред Актуално Свищов Илиян Венков, временен управител на лечебното заведение.

Венков категорично отрече информация, че „свищовската болница вече не прави тестове за коронавирус. Нямало в Търново кой да ги обработва. Връщат хора със симптоми и ги пращат в Белене“. Няма как да се случи това – здравното заведение има няколко варианти за извършване на тестове, подчерта управителят. Той уточни, че е имало проблем – забавяне с няколко дни от резултатите на тестове – обработката е ставала в лаборатория в Плевен. Проблемът е решен и при необходимост ще се ползват услугите на лаборатория в Русе, допълни Илиян Венков.

ПСР-тестове се правят на всички, приети за стационарно лечение и на лицата, които постъпват за лечение в болницата. 

Самият Илиян Венков в момента е в изолация след като се зарази с К-19 след като влезе като доброволец в ковид отделението на здравното заведение.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!