Близките на Диян търсят кръводарители

#
17 Aug 2020 2851

Зловеща катастрофа на пътя Маслаево – Обединение, преди няколко дни, доведе до тежкото състояние на пътуващите в двата автомобила. Най-пострадал се оказа 16-годиния Диян Димитров от село Масларево, който е пътувал в лекия автомобил до шофьора. Това стана ясно след като в социална мрежа бе разпространен призива на неговите близки за помощ. Момчето е с множество фрактури на крйниците и травма в областта на главата, което налага множество оперативни намеси.

След направена една операция по спешност в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” В. Търново, лекуващия екип преценява, че момчето вече е в стабилно състояние, което позволява преместването му в София. Очаква се на 18 август, сутринта да бъде траспортирано от Велико Търново до София и прието в УМБАЛСМ „Пирогов”.

Във връзка с предстоящото му лечение се налага набирането на десетина сака с кръв, без значение от кръвната група. За тази цел близките се обръщат с молба към всеки, който може да помогне и желае да дари кръв. Това може да бъде направено във всеки един кръвен център в страната, като бъде посочено името на нуждаещия се – Диян Маринов Димитров, болница Пирогов. За повече информация за кръводаряването може да получите на телефон 0898 240 637.

Каузата се подкрепя от ДОБРОВОЛНИ КРЪВОДАРИТЕЛИ, КРЪВОДАРИТЕЛИ В.ТЪРНОВО И РЕГИОНА , КРЪВОДАРИТЕЛИ РАЗГРАД и др.

 

По темата работи: Мирослав Василев

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В света на птиците, снимки на Дамян ПЕТКОВ