Благотворителен базар за мартеници в Академията

Преглеждания: 9 #
28 Feb 2019

За поредна година в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бе организиран благотворителен базар за мартеници, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. По покана на академичното ръководство и със съдействието на Студентски съвет, във фоайето на Факултетски корпус бе обособен щанд с мартеници, изработени от екипа на Дневен център за деца с увреждания и от екипа и потребителите на услугата на Център за социална рехабилитация и интеграция. В рамките на последните два дни, десетки преподаватели, служители и студенти от Стопанска академия се включиха в благотворителната инициатива и подпомогнаха предварително обявените каузи от двата центъра. Пъстрият базар предложи голямо разнообразие от бяло-червените символи на пролетта, които нямаха фиксирана цена, а всеки посетител сам решаваше каква сума може да пусне в кутиите за дарения.
По информация от директора на ДЦДУ – Теменужка Тодорова, събраните средства от продажбата на мартениците в тазгодишната кампания ще бъдат използвани за закупуване на необходими материали за създаване на нови групови програми за работа с децата. Тя изказа благодарност от името на своя екип към ръководството на Стопанска академия, преподаватели, служители и студенти за това, че за трета поредна година подкрепят и подпомагат благотворителната инициатива.
Директорът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция – Десислава Йорданова, също благодари на академичната общност за подкрепата и поясни, че средствата от мартенския базар ще подпомогнат създаването на кабинет за групова работа в ЦСРИ.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK