Бизнесмен и НПО развиват туризма по Дунав

Преглеждания: 269 #
18 Dec 2020

Свищовски бизнесмени и местна неправителствена организация имат амбицията да развиват атракционния и екстремния туризъм по река Дунав, научи Актуално Свищов. Начинанието е на стойност 34 хиляди лева и се финансира от фондация „Америка за България“.

До пролетта на 2021 година Свищов ще има свой клуб за популяризиране на гребането с каяк по Голямата река. С тази идея участва в конкурс на фондация „Америка за България“ фирма „Холборн“ и Центъра за регионална интеграция и развитие. Целта на конкурса е да се финансират проекти, които да допринесат за развитие на Дунавския район като привлекателна туристическа дестинация с активни и жизнени местни общности. Проектът на свищовлии е сред 16-те одобрени в тазгодишния конкурс.

Партниращи организации в проекта са „Холборн“ ЕООД и НПО Център за регионална интеграция и развитие. Познавате бизнесмена като Владо Попа. Иначе казано – Владимир Петров – собственик на хотел „Свищов“, хотел „Дунав“ и къмпинг в село Вардим. Мечтата му е да развива водни спортове и водни атракции по Дунав. Край Свищов, разбира се. Създаването на клуб „Каяк“ е стъпка в тази посока. Финансирането на проекта е в размер на 34 000 лв., от които 15 000 лв. се покриват от фондация „Америка за България“, останалите 19 000 лв. са осигурени от „Холборн“ ЕООД. Вече е поръчано производството на 10 каяка.

„Надяваме се повече деца да се докоснат до магията, та да растат здрави и в хармония със заобикалящата ни среда. Добре дошли са и техните родители. Но за свищовлии ползването на каяците ще е по-скоро безплатно или на символична цена. Дългосрочната ни цел е да организираме разходки и експедиции по река Дунав за групи до 20 участника, външни за Свищов. Това ще са гости на града. А нали отдавна говорим за туризъм? Хайде да направим нещо по въпроса.. Развитието на клуба ще е успех и за града ни“, коментират авторите на начинането.

Снимки: Дамян ПЕТКОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов в снимки