Бизнес информатика в седмицата на предприемачеството

#
22 Nov 2018

В рамките на обявената Седмица на предприемачеството в ПДТГ „Димитър Хадживасилев”, ученици от ХIа клас, специалност "Икономическа информатика", представиха официално решенията на проектите, върху които работиха през последните три седмици по време на учебни часове, съобщиха за Актуално Свищов от Търговската гимназия. На събитието бяха поканени г-жа Р. Иванова - директор на Търговската гимназия, г-жа Ю. Величкова - зам. директор, г-жа Л. Ненкова - председател на методическото обединение по професионална подготовка, г-жа М. Узунова - класен ръководител.
Заданията към екипите бяха взаимствани от учебници по "Бизнес информатика" на Стопанска академия и поставени от учителя по "Икономическа информатика" Теодора Спасова. Въпреки сериозността на проектите, знанията, уменията и логиката, които изскваха, учениците се справиха с лекота. Добрата им работа бе забелязана и от стажант-учителите, посещавали часовете по "Икономическа информатика" в този период.
Валидиране на данни, сложни условни функции с повече от 4 вграждания, избиране на данни от списък, комбинирани диаграми, сложно филтриране и извличане на данни, условно форматиране по повече признаци - това са само част от знанията, които младите икономисти трябваше да използват в решаването на проектните задачи.
В критериите за оценка бе включено и представяне на работата по заданието, с което учениците се справиха на изключително високо ниво.

 

пред Извикано

Общината фалира: вместо нов транспортен план - забраняват паркирането в центъра! В края на най-безличния Общински съвет, по-правилно е да се нарича Восъчен театър или Восъчно позорище, т.нар. съветници са на път да вземат поредното си недомислено решение. 

Официална страница на FACEBOOK