Безплатно разглеждаме музея за 3-ти март

#
03 Mar 2019

Посетителите на Историческия музей няма да заплащат входна такса днес, съобщи Ивелина Габровска, директор на ИМ - Свищов. Свободният вход е обявен по повод днешния Национален празник - 3 март. Днес безплатно може да се разгледа и експозицията „Преминаването на руските войски 1877 г.” в местността Паметниците.
Актуално Свищов припомня: Преди дни Исторически музей Свищов експонира от своя фонд оригинални документи, фотографии, предмети и оръжия. Изложбата под надслов „България-земя на герои“ е посветена  на  героите за Освобождението на България. Изложбата остава до края на април в музея. Тя показва основните системи огнестрелно оръжие на въоръжение в руската армия по време на войната: руските пушки „Крнка“ и „Бердана“, револвер „Смит и Уесън“. Експонатите включват и хладно оръжие: руска драгунска сабя, руска кавалерийска сабя, сабя на революционера Тома Пантелеев, пищов на Киро Иванов Алтънов-опълченец и др.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK