Безплатно разглеждаме музея за 3-ти март

Преглеждания: 11 #
03 Mar 2019

Посетителите на Историческия музей няма да заплащат входна такса днес, съобщи Ивелина Габровска, директор на ИМ - Свищов. Свободният вход е обявен по повод днешния Национален празник - 3 март. Днес безплатно може да се разгледа и експозицията „Преминаването на руските войски 1877 г.” в местността Паметниците.
Актуално Свищов припомня: Преди дни Исторически музей Свищов експонира от своя фонд оригинални документи, фотографии, предмети и оръжия. Изложбата под надслов „България-земя на герои“ е посветена  на  героите за Освобождението на България. Изложбата остава до края на април в музея. Тя показва основните системи огнестрелно оръжие на въоръжение в руската армия по време на войната: руските пушки „Крнка“ и „Бердана“, револвер „Смит и Уесън“. Експонатите включват и хладно оръжие: руска драгунска сабя, руска кавалерийска сабя, сабя на революционера Тома Пантелеев, пищов на Киро Иванов Алтънов-опълченец и др.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK