Базарът „Да помогнем за чудото на Мишо” бе открит в читалището

Преглеждания: 41 #
18 Feb 2019

Благотворителен базар под надслов „Да помогнем за чудото на Мишо” бе открит тази вечер в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”, предаде репортер на Актуално Свищов. На него се предлагат ръчно изработени мартеници и украшения. Събраните средства са предназначени за семейството на 7-годишния Михаил от Свищов - за подпомагане на неговото лечение.
 Инициативата е на свищовското читалище.
 Актуално Свищов припомня: Михаил е с диагноза детска церебрална парализа, смесена квадрипареза, спастичност, засегнати са всички крайници и говора. Съпровождащи заболявания - хидроцефалия, микроцефалия, кисти в мозъка, както и в последствие-епилепсия.
 Набраните средства ще бъдат за рехабилитация на детето в клиника "Света София "  -  София и поддържаща терапия. Родителите споделят, че са много доволни от постигнатите до тук резултати. "С общи усилия детето започна да се подобрява. На четири години сядаше, а сега дори ходи с проходилка и кара колело... Ние сме сигурни, че с общи усилия, с много труд и упоритост, Мишо един ден ще може да ходи самостоятелно, да говори и да бъде напълно независим човек, който сбъдва мечтите си", споделя майката Анелия Андреева на страницата на информационната кампания.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

135 години традиции и иновации: Разходка в Търговската гимназия /СНИМКИ/