Базарът „Да помогнем за чудото на Мишо” бе открит в читалището

#
18 Feb 2019

Благотворителен базар под надслов „Да помогнем за чудото на Мишо” бе открит тази вечер в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”, предаде репортер на Актуално Свищов. На него се предлагат ръчно изработени мартеници и украшения. Събраните средства са предназначени за семейството на 7-годишния Михаил от Свищов - за подпомагане на неговото лечение.
 Инициативата е на свищовското читалище.
 Актуално Свищов припомня: Михаил е с диагноза детска церебрална парализа, смесена квадрипареза, спастичност, засегнати са всички крайници и говора. Съпровождащи заболявания - хидроцефалия, микроцефалия, кисти в мозъка, както и в последствие-епилепсия.
 Набраните средства ще бъдат за рехабилитация на детето в клиника "Света София "  -  София и поддържаща терапия. Родителите споделят, че са много доволни от постигнатите до тук резултати. "С общи усилия детето започна да се подобрява. На четири години сядаше, а сега дори ходи с проходилка и кара колело... Ние сме сигурни, че с общи усилия, с много труд и упоритост, Мишо един ден ще може да ходи самостоятелно, да говори и да бъде напълно независим човек, който сбъдва мечтите си", споделя майката Анелия Андреева на страницата на информационната кампания.

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK