Басейнът в Павликени се осветява и отоплява със слънчева енергия и природен газ

#
19 Jul 2021 583

Покритият басейн в Павликени ще се осветява и отоплява със слънчева енергия и природен газ, съобщиха от пресцентъра на общината, цитиран от БТА. Енергоспестяващи мерки са част от проект на общината, финансиран със собствени средства и с кредит от фонд "Флаг" на обща стойност над 433 хиляди лева.
В проекта е заложена подмяна на съществуващите най-големи консуматори на електроенергия в сградата с такива, използващи слънчева енергия или природен газ. Съгласно предварителните изчисления направената инвестиция ще се изплати за около три години.
"Павликени има щастието да разполага с това съоръжение, за което дори и някои областни градове само могат да мечтаят", е посочил кметът инж. Емануил Манолов. Той е изразил надежда, че трениращите ще бъдат достойни последователи на успешните плувци и почетни граждани на град Павликени Николай Ганев и Антъни Иванов, които ползват басейна за свои тренировки. Срокът за изпълнение на проекта е деветдесет календарни дни.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

На плаж в Свищов и... Никопол /СНИМКИ/