Българска мафиотска пиратска мутромонархия

Преглеждания: 185 #
21 Jun 2020

Пламен Бобоков тази сутрин ми направи много добро впечатление с интервюто си по БТВ. Явно човекът е интелигентен. Нещата, които каза, са основен проблем на държавата. Това, че той инвестира в заводи, а политиците идват да ги откриват, все едно те са ги направили. Това, че държавата няма закони и допуска дори пиратско поведение спрямо чужди кораби - всички помним международният скандал със задържания от ЧСИ либийски кораб. От държавата - мълчание. Ама хората по света говорят....
В цял свят се въртят снимките на Онуй и престъпленията му, просташкият му стил и думи и ограбените от народа пари. Той целият в лъй..а, а гербавите го изкарват с теменужки покрит! Резилът ни е световен, защото имам познати чужденци, които не могат да разберат, ако не сме освидетелствани дебили, как така търпим това нетърпимо за нормален човек положение.
Законите на територията не важат. Писаните такива. Важи законът на мафията и по-силния. Законите на джунглата, в която слабите и бавните стават жертва не на друг, а на управляващите и близките им кръгове. Прокуратурата и полицията защитават управляващите от недоволството на народа, доколкото го има.
Данъци плащат бедните, а на богатите близки до властта им се правят отстъпки, не им се търсят неустойки, дават им се поръчки. А нормалните хора са притискани и вземат кредити и заеми, които ги вкарват в дългова спирала. Плащат данъци, за да издържат електората на гербавите.
Никога досега премиерът не е имал правата на монарх. Сега ги има. На практика. И всички се кланят на Мамон. И го подкрепят, защото се надяват и те да се включат във властта, за да оцелеят. Бизнесът или си плаща рушветите на властта, или направо дели с тях, или остава малък и проблемен.
Дали пък да не сменим флага?
Елена ГУНЧЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/