Бъдещи първолаци със сълзи напуснаха забавачницата в Долна Студена

#
31 May 2021 82

С пъстроцветен празник изпратиха бъдещите първокласници от Детска градина „Щастливо детство“ в Долна Студена, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Тържеството премина под мотото „Довиждане детска градина, здравей училище!“. В продължение на повече от час салонът на местното читалище се огласяше от песни, стихотворения и радостните възгласи на децата. Съвсем естествено, във фокуса на празника бяха бъдещите първокласници. Осемте момичета и момчета се превърнаха в главни действащи лица в подготвената програма, независимо че всички възпитаници на детската градина взеха участие в тържеството. Бъдещите първолаци бяха подготвили драматизация на „Приказка за буквите“, изключително забавно премина и урокът по математика. Малчуганите участваха в композицията „Чудесата по земята, това сме ние децата“. Директорката на градината Стефка Леонова връчи на всеки един от бъдещите ученици удостоверение на успешно завършване на предучилищно възпитание. Абитуриентите с насълзени очи се сбогуваха с детската градина и с любимите учителки. Порасналите вече момичета и момчета бяха приветствани от директорката на ОУ „Свети Климент Охридски“ Антоанета Семизова, която ги покани да се включат в детския празник, организиран от училището и да разгледат класните стаи. Секретарят на общинската администрация в Ценово Мария Найденова не скри вълнението си от богатата програма и пожела на всички деца да имат безгрижно детство и успех в училище. Кметът на Долна Студена Николай Николов сподели, че трябва да се гордеем с нашите деца.

И в Детска градина „Радост“ в Караманово изпратиха тържествено бъдещите първокласници. Децата казаха „Сбогом“, но обещаха винаги да помнят детската си градина и първите си учителки. Малчуганите получиха подаръци от Тодорина Тодорова – старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация, а директорката Румяна Николаева връчи удостоверенията за завършено предучилищно обучение. В салона на детската градина се разнасяха песни, стихотворение и танци. Децата се превъплатиха в любими герои от приказки.

В навечерието на Празника на детето - 1 юни общинската администрация в Ценово подготви многобройни подаръци за всички детски заведения.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"