Автомагистрали“ и „Монтажи“ ще са първите ревизирани държавни фирми

#
11 Jan 2021 128

След изборите ще има ревизия. "Автомагистрали" и "Монтажи" ще са първите ревизирани дружества, за да се види как без конкурси, без обществена поръчка, без публичност и прозрачност са изхарчени милиони. Това са последните премиерски дни на Борисов, след което ще има мнозинство на почтените и ще има ревизия на парите за ВиК-холдинга, санирането, държавните дружества, обществените поръчки.
Това заяви председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова пред медиите в Благоевград, където се срещна с граждани, студенти и работници, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на платформата.
„Автомагистрали“ е черна каса, в която потъват парите на българските данъкоплатци и която е ремонтирала свлачището по пътя за Рилския манастир. Фирмата е получила над 470 млн. лв. за укрепване на свлачища. Има 74 свлачища в България, а действия са предприети само за това по пътя за Рилския манастир. В Смолян хората се молят парите да се инвестират за укрепване на свлачището по пътя Смолян-Мадан, но и там не са започнати ремонтите, допълни Манолова.
Видяхме, че дори и като се започнат дейности са за реклама, а не за решаване на проблеми. За свлачището по пътя за Рилския манастир са похарчени 6,5 млн. лв. за 250 м., а видяхме резултата. Трябва да се сложи край на това източване на пари от държавния бюджет без търг и правила, категорична бе тя и припомни, че държавната фирма „Монтажи“ получи 500 млн. лв. за ремонт на язовири, но и те не са извършени.
Във връзка с постъпили сигнали в приемната на Изправи се.БГ за застрояване в парковете Бачиново и Ловен дом Манолова се срещна с председателя на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров.  
Партия на Зелените и Андон Тодоров са наш естествен партньор, защото като гражданска платформа подкрепяме зелените каузи. Известни са битките ни срещу инсталации за изгаряне на боклук, замърсява на въздуха, източване на язовирите и изсичане на горите. Представихме сигналите на председателя на общинския съвет и получихме уверението, че това ще е взето предвид при взимането на съответните решения, обясни Манолова.
Тя е категорична, че само с обединение може да се демонтира едноличният модел на Борисов. Изправи се.БГ ще се яви на следващите избори и по никакъв начин няма да сътрудничи с партии от статуквото. Властта се страхува от партиите и формациите, които са срещу статуквото и се обединяват, допълни Манолова.
Тя припомни, че през изминалата седмица е завела шест дела на обща стойност 300 хил. лв. срещу ПИК и Ретро за клевета. Оттук нататък за всяка лъжа и клевета ще има заведено съответното дело. Срамно е, когато официозът на един премиер е сайт като ПИК. На това трябва да се сложи край. Ревизия ще има и за това какви публични пари са похарчени за обслужване на такъв тип медии, каза още Манолова.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"