Арестуваха брокерката Анелия Танчева за поредна измама със земи на жена от Ресен

Преглеждания: 28 #
12 Oct 2018

67-ГОДИШНАТА БРОКЕРКА НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ОТ СВИЩОВ АНЕЛИЯ ТАНЧЕВА бе арестувана във вторник от полицията в квартирата си в крайдунавския град, пише днес вестник "Борба". Същия ден в. „Борба“ публикува разследване за измамите на жената. До момента тя има 4 условни присъди, а последната бе от три години по обвинение в измама със земи за 328 000 лева на няколко души от Свищов. Искането за арест след статията на вестника бе на Районната прокуратура във В. Търново за поредна измама на жена от Ресен. Оказало се, че госпожица Танчева живее на квартира, няма имоти на свое име, няма дори лека кола и никакви налични средства. През последните месеци тя дори нямала постоянен офис на фирмата „Терра 2777“, която е запорирана от частни съдебни изпълнители и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество заради иск от близо 500 000 лв. Заради множеството измами и пари, които има да връща на завлечени клиенти, тя постоянно наемала различни помещения за офис и за живеене. После ги сменяла, без да си плаща наемите. Въпреки всичко това тя заяви при разследването на вестника, че продължава да работи и не е измамничка!

СЕГА ОТНОВО е обвинена в извършването на измама. В хода на разследването е установено, че в периода 5 януари – 18 май тази година в Ресен и Русе тя е измамила жена от Ресен, като я накарала да заплати такси и разноски по гражданско дело на Районен съд – Русе, за признаване собствеността и последваща продажба на 117 декара земеделски земи, на които потърпевшата била наследник. Имотите се намирали в землището на село Бъзовец. По този начин на пострадалата е била причинена вреда в размер на 6450 лв. От разследването криминалистите стигнали до извършителя – 67-годишна жена от Свищов, известна на полицията и многократно осъждана. След доклад на материалите в прокуратурата тя е привлечена като обвиняема и задържана до 72 часа, съобщи полицията вчера. Наблюдаващият този случай прокурор Валентина Годжова поиска от съда постоянния арест на Танчева.

ЗАВЛИЧАНЕТО НА ЕМИЛИЯ ТРИФОНОВА ОТ РЕСЕН Е ПО ОТРАБОТЕН СЦЕНАРИЙ

45-ГОДИШНАТА ЕМИЛИЯ ТРИФОНОВА ОТ РЕСЕН Е ЕДНА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМАМЕНИ ОТ ТАНЧЕВА. Тя е написала жалба до прокуратурата във В. Търново преди няколко месеца и в момента е образувано досъдебно производство, по което Анелия Танчева се сдоби с първия си арест!

През 2013 г. правим делба на наследствен имот от 25 дка зем. земя в с. Бъзовец, обл. Русе. Собственост са на прадядо ни по бащина линия, наследници сме 13 човека. Делбата беше в гр. Бяла по искане на един от наследниците. Вероятно той се е свързал с Анелия Танчева, защото през м. май на 2015 г. тя ни потърси вкъщи като посредник на фирма с искане да изкупи всичките дялове. Заплатихме й съответните такси, които ни поиска. Сделката се осъществи през декември 2017 г. в гр. Бяла. Земите закупи един от наследниците и ние приехме, че всичко се случва правилно.През януари 2018 г. Танчева ме потърси по телефона и ми обясни, че прадядо ни е имал още 117 дка ниви и едни от наследниците искат да ги узаконим, поделим и съответно тя ще уреди въпроса с продажбата им. За разходи и документи й дадох 6450 лв. Започнах да се съмнявам в действията й. И в деня на сделката, която трябваше да се осъществи в Русе, купувачът „случайно“ катастрофира. Проверих, че по изготвеното пълномощно името и ЕГН на купувача са измислени. В интернет открих също, че срещу Анелия Танчева има образувани дела“, разказа за „Борба“ Емилия Трифонова.

Жалбата на Емилия е от 5 юли 2018 г. Последно говорила с Танчева две седмици преди да я подаде. Помолила да й даде документите, за които е плащала, че няма да продава земи и да й върне парите. Не получила нищо – нито пари, нито документи. Всъщност тя дори не е сигурна, че 117 дка наследствени ниви съществуват реално. Танчева я уверила, че получавала информация поотделно от наследниците. Баща й не е жив и което имал, продал през 2010 г. – около 20 дка, а справка в поземлената комисия в Две могили показва, че фамилията нямала нищо.

Съдът остави Анелия зад решетките

Районният съд във В. Търново остави вчера зад решетките Анелия Танчева. Не бе уважено искането на нейната защита да бъде пусната под домашен арест. 67-годишната брокерка е заявила, че отношенията с последната измамена от Ресен били граждански и държавното обвинение нямало доказателства за извършено престъпление. Танчева е помолила да бъде пусната от ареста, защото е много болна и ако досега е искала, е можела да отиде в чужбина. Но не го била направила, защото не се смята за виновна и нямало от какво да се срамува. В залата журналисти не бяха допуснати, а решението на първата инстанция подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Това е първото задържане с постоянна мярка на Анелия Танчева от Свищов независимо от множеството присъди за измама и криминални регистрации за същото престъпление.

Нели СУКОВА

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!