Академията водеща в обединение на трите най-големи и авторитетни висши училища

#
25 May 2021 82

Днес в Свищов трите най-големи и авторитетни висши училища в България в икономическия профил (УНСС–София, Икономически университет-Варна и Стопанска академия "Д.А. Ценов" – Свищов) подписахме меморандум за учредяване на клъстер в областта на застраховането, данъчния и митническия контрол. Това написа в социалната мрежа проф. Евгени Станимиров, ректор на ИУ-Варна. Приветствия към присъстващите поднесохме тримата ректори, председателят на Националното представителство на студентските съвети (Даниел Парушев) и председателят на СС на СА-Свищов.

„Особено се почувствах, когато седнах на бюрото на Ценов (най-големият дарител за образование в съвременната история) и отправих послание към академичната общност на академията.

С моите колеги ректори (проф. д-р Марияна Божинова и проф. д-р Димитър Димитров) интегрираме потенциала на трите институции в: съвместни образователни програми; повишаване ефективността на практическото обучение; участия в университетски мрежи; споделяне на образователни и информационни ресурси и др. Очакваме повишаване на проектния ни капацитет и практическа експертиза в областта на застраховането, данъчния и митническия контрол. Координиращо звено на клъстера е СА „Д.А.Ценов – Свищов“, защото тук е създадено и развито посоченото направление. Следва създаване на Клъстерен съвет с представители на трите ВУ, който ще изработи програма за работа през първата година.

Преди месеци учредихме клъстери в областите „Маркетинг и предприемачество (с координатор ИУ-Варна) и „Финанси и счетоводство“ (с координатор УНСС – София). Сърдечна благодарност на домакина - проф. М. Божинова!“, пише още проф. Станимиров.

 


 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"