Академията уважи 100-годишнината на Финансовия университет при правителството на Руската федерация

Преглеждания: 11 #
06 Mar 2019

Делегация, водена от ректора на свищовската академия – доц. д-р Иван Марчевски, бе българският представител в честванията, посветени на вековния юбилей на едно от най-старите и уважавани висши учебни заведения в Русия – Финансовия университет при правителството на Руската федерация, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Ползотворното и разнообразно сътрудничество между двете висши училища има над 60 годишна история. Финансовият университет в Москва е първия международен партньор на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, а свищовското висше училище е сред първите чуждестранни партньори на университета-юбиляр.

В рамките на двудневната визита свищовската делегация проведе работна среща с ректора на Финансовия университет – проф. д.ик.н. Михаил Ескиндаров, на която присъстваха и зам.-ректорите по учебна дейност и по международно сътрудничество. Двете страни обобщиха резултатите от сътрудничеството през последните години и набелязаха конкретни дейности за разширяване на съвместните дейности в сферата на обучението на студенти и докторанти, съвместно участие в международни образователни и научноизследователски проекти.

Членове на делегацията от Стопанската академия проведоха и срещи на оперативно ниво с ръководствата на факултетите по мениджмънт и по международен туризъм, но които обсъдиха възможности за съвместна дейност в областта на обучението по управление на проекти, туризъм и финанси. По време на тези срещи бяха дискутирани и възможности за разработване на програми за двойна диплома.

Кулминация на честванията бе тържествен концерт, посветен на 100-годишнината на Финансовия университет, който се състоя в Кремълския дворец и бе уважен от двама вицепремиери от руското правителство.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK