Академията участва във форум „Училището свърши, сега накъде?”

Преглеждания: 17 #
22 Jan 2019

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участва в информационна кампания под надслов „Училището свърши, сега накъде?”, организирана от Ротаракт клуб – Дупница, съобщиха за Актуално Свищов от Висшето училище. Целта на младите ротарианци бе да улеснят бъдещите кандидат-студенти при избора им на най-подходящото за тях висше учебно заведение. Събитието, което се проведе в сградата на община Дупница, срещна представители на 17 висши училища с ученици от 11 и 12 класове в региона.

Образователното портфолио и възможностите за кандидатстване в свищовската академия представи Владимир Марков – мениджър локални офиси „Дистанционно и продължаващо обучение” – гр. София и гр. Стара Загора. Над 200 ученици и техните родители се информираха за история на свищовското висше училище и възможностите за кандидатстване в ОКС „бакалавър” през настоящата Кандидатстудентска кампания 2019. Изложението бе посетено от средношколци от Природо-математическата и Езиковата гимназии в Благоевград, и от 5 училищата в Дупница – СУ „Св. П. Хилендарски”, Профилирана гимназия „Христо Ботев”, Професионална гимназия „Акад. Сергей П. Корольов”, Професионална гимназия по облекло и стопанско управление, Професионална гимназия по транспорт. От щанда на Стопанска академия, който предизвика голям интерес, посетителите получиха информационни материали и се запознаха с условията за кандидатстване и приема в свищовското висше училище за учебната 2019-2020 г. Отговаряйки на конкретни въпроси от страна на учениците, Владимир Марков поясни какви са условията, начините и таксите за кандидатстване, сроковете за подаване на документи и предимствата на обучение в Стопанска академия. Голям интерес предизвика и възможността за дистанционно обучение в ОКС „бакалавър”. Представено бе съдържанието на образователното портфолио, възможности за студентска мобилност по програма „Еразъм+”, международни студентски бригади и летни практики, кариерното консултиране, финансови стимули и социално-битовите условия, които СА „Д. А. Ценов”, предлага на своите възпитаници. Сред посетителите имаше и ученици от 9 и 10 класове, които споделиха, че още от сега искат да се ориентират за избора на специалност и висше училище, които да им осигурят добра професионална реализация.
Кандидатстудентската кампания за Стопанска академия ще продължи с традиционните посещения и презентации в средните училища в цялата страна.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!