Академията се завърна в Националния университетски шампионат по футбол с победа

Преглеждания: 129 #
06 Nov 2018

Студентският футболен отбор на Стопанска академия завоюва победа в първата си среща от тазгодишния Национален университетски шампионат по футбол, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик”, съобщиха за Актуално Свищов от Висшето училище. С това, след кратко прекъсване, свищовските студенти подновиха участието си в националната надпревара, като част от група „Север”, в която са разпредели заедно с отборите на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Шуменски университет „Константин Преславски” и Технически университет – Варна.

Началото на шампионата за есенния полусезон бе поставено на свищовски терен, където домакините от Стопанска академия посрещнаха варненския тим. За да подкрепят свищовските студенти, сред присъстващите на игрището в Корпус Юг бяха зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации – доц. д-р Николай Нинов, финансовият директор доц. д-р Иван Андреев, председателят на Студентски съвет – Никита Йорданов.  Под ръководството на старши треньора – ст. преп. д-р Асен Атанасов (Вр.ИД ръководител катедра „Физическо възпитание и спорт”), отборът на Стопанска академия завоюва победа, като надигра гостите с 3:2. Гол-майстори за домакините станаха Петър Петров с две точни попадения в противниковата врата и Кирил Фидин, който отбеляза от дузпа.   

    В есенния полусезон на Националния университетски шампионат по футбол отборите играят на принципа „всеки срещу всеки” при разменени гостувания. До края на зимния семестър от настоящата учебна година, за отбора на свищовските студенти предстоят още две срещи. На 7-ми ноември от 14:00 в Корпус Юг на Стопанска академия ще се проведе футболния мач с отбора на Русенския университет, а на 14-ти ноември свищовският тим ще гостува на Шуменския университет.

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Господин Костов, долу ръце от средствата за информация! Господин Костов, дайте ми пример, в който политическо формирование да е и име на средство за информация освен Вашия сайт. Това сто и кое поред ще е първото нещо принос на нашия град, този път в света на медиите?

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В царството на птиците - Фотограф: Дамян ПЕТКОВ