Академията посрещна нови чуждестранни докторанти

Преглеждания: 12 #
08 Apr 2019

 Стопанска академия „Димитър А. Ценов” посрещна нови докторанти от три балкански държави, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. За обучение в свищовската Алма матер в образователна и научна степен „доктор” са записани девет души от Косово, Северна Македония и Сърбия.

    С „Добре дошли в Стопанска академия”, новите докторанти приветства проф. д.н. Борислав Борисов – председателят на Общото събрание и преподавател към катедра „Стратегическо планиране”. Той ги поздрави за избора им да проведат своята докторантура в едно от най-старите висши икономически училища в България и им пожела успешно дипломиране в най-високата образователна степен.

При първата си визита в Стопанска академия, докторантите бяха придружени от двама университетски преподаватели, по чиято инициатива е организирано тяхното обучение в Свищов – проф. д-р Роберт Димитровски – директор на Института за мениджмънт на знанието в Скопие, с който свищовското висше училище има сключен рамков договор за съвместна дейност от 2016 г., и проф. Маки Колеци от Университета „Хаджи Зека” в Печ, Косово. В рамките на работната среща, докторантите се представиха пред своите научни ръководители, споделиха към какви области от икономическата наука са техните интереси и благодариха за възможността да се обучават в Стопанска академия. Те коментираха с научните ръководители конкретни срокове, свързани с обучението, предстоящи изпити, работа върху дисертациите и възможности за участия в научни форуми.

След работната среща гостите посетиха академичния музей, където се запознаха с историята на Стопанска академия и на нейния дарител – Димитър Ценов.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK