Академик победи в турнир Етър и Дунав /Русе/

Преглеждания: 519 #
21 Jun 2020

19 юни е Световният ден на детския футбол и се отбелязва с решение на Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) и Международната футболна федерация (ФИФА), подписано през  2001 година, за да се привлече вниманието на децата и младежите към спорта.
В тази връзка за развитие на спортната култура на децата от най-ранна възраст, община Велико Търново и Етър организираха футболен празник с участието на отбори от региона.
Надпреварите, които нямаха турнирен характер, се проведоха на 20-21 юни в три възрастови групи – за деца, родени 2012 година, на Футбол 5 и за деца, родени 2011 и 2010 г., на Футбол 7.
Срещите на Футбол 5 се проведоха на Комплекс „Спортно Търново“, а тези за Футбол 7 на терени „Трифон Иванов“ във Велико Търново и „Петър Шатров“ в село Шемшево.
Участие взеха отборите на  “Янтра 2013” (Габрово), “Севлиево”, “Дунав” (Русе), “Локомотив” (Горна Оряховица), “Лато” (Алеково), “Академик” (Свищов) и домакините от “Етър”.
Макар и да нямаше официален характер събитието, децата от Академик-Свищов Ф5 ,играха уверено и борбено и в 4 те мача и заслужено си спечелиха първото място!Резултатите:
Етър-Академик:
0-5
Севлиево-Академик:
0-4
Дунав Русе -Академик:
2-1
Янтра Габрово- Академик
0:2
Едно страхотно представяне на младите надежди от Академик Свищов Ф5, които въпреки дългото отсъствие от терените заради извънредното положение в страната се представиха блестящо и заслужено получиха своите нови екипи .
Головете към противниковата врата бяха вкарани от 
Александър Георгиев
Никола Петков
Виктор Йосифов
Калоян Петков 
Иван Пантелеев и Павел Бошнаков, както и останалите момчета от отбора и естествено на треньора Ивайло Петков. Специални адмирации за вратаря на Академик /Свищов/ Павел Бошнаков, който допусна само два гола във вратата си, но в решителната среща със свое попадение във вратата на Янтра /Габрово/ допринесе за блестящото представяне на младите надежди на Академик.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов се събуди от летаргичен сън /СНИМКИ/