Академик: Не се обсъжда освобождаването на Боби Борисов

Преглеждания: 394 #
12 Oct 2020

Не се обсъжда и не е на дневен ред освобождаването на старши треньора на Академик Боби Борисов. Това коментира пред Актуално Свищов Христо Цветанов, президент на клуба.
Треньорът има пълната подкрепа и съгласие на Управителния съвет на ОФК Академик да пробва в срещите на представителния мъжки отбор играчите от  младежи старша възраст, допълни Цветанов.  И треньорът и ние си даваме сметка, че неизбежно ще има загуби, но целта е играчите да придобият самочувствие, да се изградят като състезатели и след година-две пред отбора да се поставят амбициозни цели, коментира още Христо Цветанов.
Бъдещето на Академик като клуб е в развитието на детския футбол, заяви Христо. Стратегията на членовете на ръководството на клуба е съсредоточена към всички деца, които тренират в Детско-юношеската школа.
„Това е дългосрочен процес. Моята цел и на колегите ми от Управителния съвет е създаване на условия децата да се чувстват уютно на терена, където тренират”, допълни Цветанов. Той е категоричен, че издръжката на ДЮШ - Академик е от средствата на членовете на УС на клуба. „Парите, които дава Общината отиват изцяло за поддръжка на терените и за заплатите на работещите в клуба. Детският футбол се финансира с пари от членовете на ръководството, защото си даваме сметка, че това е бъдещето на отбора”.
В момента със собствен труд се създават условия за зрителите на мачовете, които играят децата. Очаква се всичко да е готово до сряда когато юношите старша възраст имат домакинска среща. Нов момент е и обучение системата „корър куоъинг” - холандска методика за тренировки на деца от 4 до 14 години. Към трите терена, където се провеждат тренировки се планира и създаването на нов с изкуствена настилка.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Зазоряване