83-та учебна година откриха в Стопанската академия

Преглеждания: 144 #
17 Sep 2018

СТУДЕНТИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ И ГОСТИ ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИХА ЗА 83-ТИ ПЪТ УЧЕБНАТА ГОДИНА В СА „ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ ЦЕНОВ”.
РЕКТОРЪТ ДОЦ. ИВАН МАРЧЕВСКИ ПОЗДРАВИ ПЪРВОКУРСНИЦИТЕ С ДВЕ НЕЩА. ПЪРВОТО, ЧЕ СА ИЗБРАЛИ ДА УЧАТ В БЪЛГАРИЯ И ВТОРОТО, ЧЕ СА СЕ ДОВЕРИЛИ НА УНИКАЛНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ ВИСШЕ УЧЕБНО УЧИЛИЩЕ в Свищов. На първокурсниците ректорът пожела да са напористи и последователни в усвояването на знанията. Но и да не се примиряват с посредствеността, която ги заобикаля. Към колегите си доц. Марчевски се обърна с думите, че „времето изисква промени в мисленето и преподаването, за да се отговори на нуждите на студентите”.
РЕКТОРЪТ ЗАЯВИ ОЩЕ В АКАДЕМИЧНОТО СИ ПРИВЕТСТВИЕ, ЧЕ ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА АКАДЕМИЯТА РЕАЛИЗИРА НАПЪЛНО ЗАЛОЖЕНИЯ ПЛАН-ПРИЕМ. Тържеството уважиха Генчо Генчев, кмет на Общината, Ева Паунова-Майдел, евродепутат и президент на най-голямата европейска организация - Европейско движение, Кристиян Кирилов, председател на ОбС-Свищов и др.
„Изправете се смело срещу това, което мислите, че е неправилно”, пожела на студентите Ева Паунова-Майдел. Тя допълни, че младите хора трябва да се оглеждат внимателно за идеите и убежденията си, които формират в момента. Освен това тя препоръча на младите хора, да подбират внимателно източниците си на информация.
ПО ТРАДИЦИЯ РЕКТОРЪТ ВРЪЧИ ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА ОТЛИЧНИЦИТЕ НА ВИПУСК 2014 - 2018 ГОДИНА. Тази година това са Яница Димитрова, сп. Бизнес информатика, Милена Георгиева, сп. Международни икономически отношения, Кирил Лучков, сп. Счетоводство и контрол, Николета Йорданова, сп. Счетоводство и контрол, Рая Драгоева и Станислава Стоянова от сп, финанси. Милена Георгиева получи и наградата, учредена през 2005 година с решение на Общински съвет - Свищов. Отличието връчи кметът Генчев.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Академията /Снимки: Александър Шабов/