80 работници от свинекомплекса в Българско Сливово вече безработни

Преглеждания: 1150 #
08 Aug 2019

80 работници от засегнатия от чумата свинекомплекс в Българско Сливово вече са се регистрирали като безработни, предава БНР. Областната епизоотична комисия разреши на горското стопанство в Свищов да има достъп до териториите си в засегнатата зона, за да не бъдат унищожени 1200 декара с фиданки за залесяване.
Две трети от работещите в промишлената свинеферма в Българско Сливово са освободени от работа. Хората ще останат на помощи за безработица поне половин година. Четвърти ден продължава унищожаването на 17 500-е прасета, помощ оказват военнослужещите от Белене.
След загробването на животните е необходима дезинфекция, за да не се позволи излизане на вируса извън свинекомплекса. Срокът за ново населване с прасета е най-малко 6 месеца след това. Очаква се бедственото положение в община Свищов да бъде удължено след 11 август.
Тази събота ловният сезон на пернат дивеч в Свищовско няма да бъде открит заради чумата по свинете.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK