7 лаптопа получават училищата в община Ценово

Преглеждания: 70 #
06 Nov 2020

Седем лаптопа ще бъдат закупени за нуждите на училищата в община Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Това предвижда постановление на Министерския съвет за подобряване на образователния процес. Средствата са разпределени пропорционално според броя на учениците и учителите. Учебните заведения в Ценово, Долна Студена и Караманово ще получат по два преносими компютъра, а най-малкото училище в Новград – един. Стойността на техниката, която трябва да отговаря на определени изисквания и параметри, е „закована“ на сумата от 6336 лева.
„В присъствената форма на обучение устройствата ще бъдат използвани поравно между учители и ученици. В случаи на извънредна ситуация, при обучение в електронна среда, компютрите ще се използват за обезпечаване на учебния процес“, уточни Тодорина Тодорова – старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация.
Предвидено е директорите сами да съберат оферти и да закупят техниката. При необходимост е предвидено да се осигури обмен на устройствата между учебните заведения за осигуряване на нормален учебен процес в електронна среда. Отново по проект в навечерието на новата учебна година бяха раздадени 28 таблета на деца в неравностойно положение. През пролетта училищата получиха техника от Регионалния образователен инспекторат. По мнението на специалисти учебните заведения и учениците в общината вече са окомплектовани с техника.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!