60 сватби за шест години в двора на музея

Преглеждания: 19 #
13 Oct 2018

Повече от 60 сватби са станали в двора на Исторически музей - Свищов през последните шест години, съобщи пред Актуално Свищов Ивелина Иванова, директор на ИМ-Свищов.
Традицията за венчавките на открито в музейния двор е от 2012 година.
Средно по 9 - 10 граждански брака стават в годината. „Имало е години, когато сватбите са били и 15. Много често един, ако не и двамата младоженци са от града, работещи в чужбина и прибиращи се за този специален повод”, разказва директорът.
От 2005 година всяка година се полагат специални грижи за придаване на нов облик на двора. Началото е поставено с проект на ИМ-Свищов, финансиран от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество. Със средства от ШАРС тогава е направена настилката на алеите в двора. През годините със собствени средства се правят малки, но осезаеми неща за подобряване на облика му - през м.г. бе изградена нова ограда към река Дунав.
За подръжката на двора музеят получава помощ и от спомоществователи. Бизнесменът Христо Димов всяка година осигурява различни цветя и дървесни видове - различни сортове рози, туи, магнолии и др. От тази година с негова помощ в музейния двор има и японски върби, разказва още Ивелина Иванова.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!