50 огнеборци гасиха 8 часа пожара в „Свилоза"

Преглеждания: 529 #
07 Sep 2020

Пожар горя тази сутрин в "Свилоза", както Актуално Свищов първи съобщи. Огънят вече е локализиран. По първоначални данни се е запалило голямо количество дървесина.
Близо осем часа продължи борбата с огнената стихия в склад за суха дървесина и в след обяд бе локализиран и се контролира, каза пред БТА комисар Красимир Кръстев, директор на Регионалната дирекция ПБЗН -Велико Търново.
По думите му над 50 огнеборци от Свищов, Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, ведомствената пожарна на предприятието, са успели да потушат пламъците и да направят видима просека между 800 квадратни метра от склада за сух дървен материал, където е възникнал пожарът, и останалите два декара от площта му.
Така по-голямата част от склада и дървесината е спасена, но в близост има и други складове за дървен материал, което усложнява ситуацията, посочи Кръстев.
Огънят  възникна около 8.00 сутринта. Към 15.00 часа бе притихнал, но следобед температурата на въздуха е около 35 градуса, в района имаше вятър, идващ от река Дунав, което създаде допълнителен риск пламъците отново да се активизират, затова наблюдението и контролът продължава и в следващите дни, защото при такова количество запалена суха дървесина ще се образува над два метра жар, която ще тлее с дни, подчерта Кръстев и уточни, че пострадали хора няма.
От регионалната екоинспекция по-рано съобщиха, че замърсяване на въздуха над нормите не е регистрирано.

Снимки: Дамян ПЕТКОВ

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/