48 творби в конкурс за християнското семейство в Караманово

#
19 Nov 2020 103

Близо 50 участници представиха свои творби за конкурс, посветен на деня на християнското семейство, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Проявата под наслов „Аз и моето християнско семейство“ се организира от Народно читалище „Светлина“ в Караманово. В инициативата, която се провежда онлайн, се включиха не само местни жители, но и представители  от различни населени места в Северна България. „В условията на епидемична обстановка от коронавирус полагаме много усилия да продължи културния живот макар и във виртуалното пространство. Явно и хората имат желание за изява,когато са се изолирали и нямат много социални контакти. В нашата инициатива участват представители от различни поколения. Съвсем естествено е, групата на децата и учениците да бъде най.многобройна, но има мъже и жени на различна възраст“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.
Творбите на участниците са разпределени в пет категории – рисунка, апликация, есе, стихотворение и разказ. Всички произведения бяха обстойно разгледани и обсъдени от жури под председателството на кмета на Караманово Бисер Блажев. „Основната цел е да се утвърди висшата християнска добродетел –единение и запазване на семейството. Това е особено важно в навечерието на настъпващите коледни и новогодишни празници.Човек трябва да гледа позитивно на нещата и да вярва, че сегашната лошотия ще си отиде и отново ще дойдат по.добри времена“, уточни той.
Отличието за най-оригинална творба беше присъдено на Сашо Николов и Бойка Анчева. Първа награда за есе получи Юлияна Борисова.Творбата на Емилия Василева получи приза за най-добър разказ. При рисунките първото място беше поделено между Самуил Павлинов и Виктор Георгиев. Апликацията на Андреа Ненова от ДГ „Радост“ спечели единодушно сърцата на журито. В категорията за стихотворение най-високото отличие беше присъдено на Пламенка Костова. Всички участници ще получат грамоти. Първенците във всяка категория ще бъдат наградени с икона с лика на Света Богородица. За малките палавници от детската градина организаторите ще дарят блокчета, рисунки за оцветяване и цветни моливи.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!